Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: VALIO informācija medijiem

Atbildot uz vakar Lietuvas laikrakstā Lietuvos Rytas publicēto informāciju, kas tika izplatīta arī Latvijas plašsaziņas līdzekļos, apgalvojot, ka piena pārstrādes uzņēmums Valio plāno izveidot piena pārstrādes ražotni Lietuvas Paņevežas rajonā.

Evija Birstiņa

Valio Mārketinga vadītāja Latvijā:

Vēlamies informēt, ka šobrīd konkrēts lēmums par piena pārstrādes ražotnes izveidi Lietuvas Paņevežas rajonā nav pieņemts, taču Valio turpina rūpīgi vērot, kā attīstās tirgus situācija, lai izdevīgas iespējas gadījumā noteikti to izmantotu un paplašinātu savu darbību.

Valio ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Somijā, un Latvijas tirgū darbojas jau septiņus gadus. Šobrīd konkurence ir nepieredzēti spēcīga. Tirgū piedalās ļoti daudz spēlētāju, un spiediens samazināt jēlpiena cenu nepārtraukti pieaug. Tāpēc no 2008. gada sākuma vidējā piena produktu cena ir samazinājusies par 15-20%. Tas liek ražotājiem samazināt jēlpiena cenu un uzlabot ražošanas efektivitāti.

Neskatoties uz to, Valio joprojām uzskata, ka Latvijā un Lietuvā ir lieliskas izaugsmes iespējas, un vēlas kļūt par galveno izvēli patērētājiem, kuri prioritāti dod augstas kvalitātes produktiem.

Par kompāniju:

Valio Latvijā ir daļa no Somijā senākā un lielākā piena pārstrādes uzņēmuma, kas šodien ir pārstāvēts vairāk nekā 60 pasaules valstīs, kopumā nodarbinot vairāk nekā 4 200 cilvēkus. Valio ir piecpadsmit piena produktu ražotnes Somijā un divas Igaunijā. Turklāt Valio ir vienīgais piena pārstrādes uzņēmums, kam Somijā ir savs produktu izpētes un attīstības departaments, kas ik gadus izstrādā ap 400 pētījumu, un par pētniecisko darbu saņēmis Nobela prēmiju. Uzņēmuma apgrozījums 2008. gadā bija vairāk nekā 1.8 miljardi eiro. Valio piedāvā piena produktus ikdienas lietošanai (Valio Alma), kā arī funkcionālus un inovatīvus produktus (Valio Gefilus, Valio Zero Lactose), kuru pamatā ir gan plaši pētījumi, gan arī jaunas ražošanas metodes.

Papildus informācijai:

Anete Delviņa,

Hill and Knowlton Latvia

Tālr. 672 40 571,

e-pasts: anete.delvina@hillandknowlton.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses