Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Putnu fabrikai Ķekava varētu noteikt tiesisko aizsardzību

Valsts ieņēmuma dienests pieņēmis pozitīvu lēmumu par tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna saskaņošanu AS Putnu fabrika Ķekava (PFĶ) maksātnespējas novēršanai. Uzņēmuma plānu saskaņojuši arī 92% nenosegto kreditoru, kā arī tam piekritusi Nordea banka. Saskaņotais TAP iesniegts Rīgas rajona tiesā, informē PFĶ pārstāve Kristīne Liepiņa.

Saņemtais pozitīvais VID lēmums par TAP pasākumu plānu AS Putnu fabrika Ķekava dod iespēju turpināt darbu. Tas nozīmē, ka darbavietas saglabās gan 600 uzņēmuma darbinieki, gan 200 meitas uzņēmuma AS Ķekavas Broileri darbinieki, netiks iznīcināta uzņēmuma materiāli tehniskā bāze, un tiks kārtotas izveidojušās parādsaistības.

TAP, atšķirībā no maksātnespējas un bankrota pasludināšanas, ļauj PFĶ turpināt darbu, pildot saistības arī pret valsti atbilstoši TAP pasākumu plānam, veicot nodokļu un nodevu nomaksu 2 miljonu latu apmērā, kā arī izpildot aktuālo nodokļu un nodevu samaksu TAP laikā vismaz 3,5 miljonu latu apmērā. PFĶ sagatavotajam TAP pasākumu plānam savu atbalstu izteikuši arī visi kreditori - dažādi uzņēmumi un Nordea banka. Uzņēmums pateicas VID, LR Finanšu ministrijai, LR Zemkopības ministrijai, visiem kreditoriem un ikvienam, kas atbalstījis un turpinājis uzticēties arī tik sarežģītā ekonomiskajā situācijā.

"Tiesiskās aizsardzības process Ķekavai un līdz ar to - valstisks atbalsts visai nozarei, ir ļoti svarīgs, jo mūsu maksātnespējas grūtības vērtējamas kā pārejošas, ja mērķtiecīgi turpināsim uzņēmuma efektivitātes pilnveidi, kas ar pilnu jaudu tiek realizēta jau vairākus mēnešus. Uzņēmuma zaudējumi, pateicoties no jauna ieceltajai valdei un uzņēmuma pilnīgai restrukturizācijai, pēdējos mēnešos ir būtiski samazinājušies. 2011.gada 3. ceturksnī tie veidoja 100 000 latu, kamēr 4. ceturksnī tie faktiski samazināti līdz 40 000 latu. Negatīva lēmuma gadījumā ilgstoši ciestu visa pārtikas ražošanas nozare Latvijā, tāpēc esam gandarīti par parādīto izpratni un iespēju turpināt strādāt saskaņā ar TAP pasākumu plānu," uzsver uzņēmuma izpilddirektors Aldis Škutāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses