Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

airBaltic plāno izmantot lielākas lidmašīnas

AirBaltic tuvākajos gados plāno pasažieru skaita pieaugumu 3 – 4% apmērā, šodien raksta Dienas bizness. To Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā organizētajās pusdienās sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss. 2003. – 2008. gada izaugsmes rezultātus, kad airBaltic sēdvietu un lidojumu skaits pieauga par 76%, kompānijai pašlaik nav iespējams atkārtot nepietiekami lielu ieņēmumu dēļ. “Līdz pat pagājušajam gadam airBaltic auga trīs reizes straujāk nekā kopējais tirgus, bet kompānijas ieņēmumi pieauga tikai par 43%, airBaltic bija pārāk daudz lētu biļešu. Mēs varētu turpināt tikpat ambiciozu izaugsmi vēl varbūt pāris gadus, tomēr pēc tam kompānijas, iespējams, vairs nebūtu. Man jau ir pieredze ar šādām aviosabiedrībām, tāpēc, kamēr mums nebūs attiecīgu ieņēmumu, nebūs arī straujas izaugsmes,” sacīja M. Gauss.

M. Gauss norāda, ka pie augstajām degvielas cenām atslēgas faktors airBaltic finanšu situācijas tiek uzlabošanā ir flotes maiņa, kas ir novecojusi un kopš SAS laikiem tiek ņemta ļoti dārgā līzingā. Tiek plānota pāreja uz lielākām un jaunākām lidmašīnām, proti, Airbus A 319 vai Boeing 737 – 700. Šajās lidmašīnās ir 124 – 132 sēdvietas. Gala lēmums par konkrētas markas lidmašīnu iegādi vēl nav pieņemts. Situācija tirgū liecina, ka jaunām Airbus lidmašīnām kapitāla izmaksas parasti ir zemākas nekā Boeing. Arī tīri matemātiski salīdzinot cenas, lietotas Airbus 319 cena svārstās no 130 – 150 tūkst. ASV dolāriem mēnesī, Boeing 737 – 700 ap 200 tūkst. dolāriem mēnesī. Savukārt jauns A 319 maksā ap 27 milj. dolāru, kamēr Boeing ekvivalents – ap 35 milj. dolāru.

Protams, iespējamas dažādas cenu variācijas atkarībā no ražotāja piešķirtās atlaides, tāpēc aviācijas nozares eksperti iesaka, ka prātīgi būtu jaunu lidmašīnu iegādi apsvērt kopā ar jaunu airBaltic stratēģisko investoru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses