Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar viedtālruni turpmāk varēs norēķināties arī Citadeles VISA karšu īpašnieki

Turpinot attīstīt norēķinus ar bezkontakta tehnoloģijām, banka Citadele ir paplašinājusi iespēju tirdzniecības vietās norēķināties ar viedtālruni. Tagad maksāt ar viedtālruni var ne tikai Citadeles Mastercard un Maestro karšu īpašnieki, bet arī VISA karšu īpašnieki, kuriem ir Android operētājsistēmas viedtālrunis, portālu Diena.lv informēja bankā.

Kopš 2017. gada rudens Citadele ieviesusi iespēju klientiem tirdzniecības vietās maksāt ar Android viedtālruni, piesaistot Mastercard un Maestro maksājumu kartes. Tagad šis pakalpojums ir paplašināts, un bezkontakta norēķinus ar viedtālruni var izmantot arī VISA karšu lietotāji. Tāpat kopš 2017. gada Citadele nodrošina arī maksājumus ar tādām valkājamām tehnoloģijām, kā aproce un uzlīme. Arī iPhone lietotāji var maksāt ar viedtālruni, piestiprinot tam uzlīmi.

Ar šīm valkājamām tehnoloģijām iespējams norēķināties visās tirdzniecības vietās, kur ir bezkontakta maksājuma termināli.

"Pētījumi liecina, ka šobrīd ap divām trešdaļām Latvijas iedzīvotāju lieto viedtālruni. Tas ieņem arvien lielāku lomu ikdienas dzīvē, apvienojot saziņas, fotoaparāta, uzziņu vietnes, internetbankas un arī maksāšanas funkcijas. Latvijas iedzīvotāji ir gatavi arvien vairāk ikdienā izmantot inovatīvus maksāšanas līdzekļus. 41% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka ir gatavi jau tuvākajā nākotnē maksāt ar telefonu vai citu valkājamo tehnoloģiju. Un mūsu uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem šādas plašākas iespējas," informē bankas Citadele valdes loceklis un privātpersonu klientu apkalpošanas direktors Vladislavs Mironovs.

"No savas pieredzes redzam, ka tie klienti, kas ir pamēģinājuši par pirkumiem maksāt ar viedtālruni, to dara arvien biežāk. Maksājumu skaits ar viedtālruni vidēji mēnesī 2018. gadā bija pat par 52% lielāks nekā 2017. gadā, kad šādu iespēju ieviesām. Šī gada pirmajā ceturksnī vidējais maksājumu skaits mēnesī ir paaugstinājies par 26%, salīdzinot ar 2018. gada rādītājiem. Palielinās arī ar viedtālruni veikto pirkumu summa – ja 2018. gadā tā bija par 43% lielāka nekā 2017. gadā vidēji mēnesī, tad šogad tā ir palielinājusies par 14%, salīdzinot ar 2018. gada vidējo mēneša pirkumu summu," uzskaitīja Mironovs.

Citadeles dati liecina, ka šobrīd vidēji viens pirkums ar aproci ir 6,34 eiro, ar uzlīmi – 7 eiro, bet ar viedtālruni – 8,73 eiro. Ar viedtālruni, aproci vai uzlīmi cilvēki lielākoties iegādājas nelielus, ātrus pirkumus mazumtirdzniecības veikalos, degvielas uzpildes stacijās un aptiekās. Valkājamās tehnoloģijas cilvēki visbiežāk izmanto, dodoties pastaigās un sportiskās aktivitātēs, kad naudas maku nav ērti ņemt līdzi vai tas aizmirsies.

Latvija bija pirmā no Baltijas valstīm, kurā tika ieviesta iespēja norēķināties ar viedtālruni, aproci un uzlīmi. 

Bankas eksperti arī uzsver, ka maksājumi ar viedtālruni, tāpat kā citi bankas piedāvātie pakalpojumi, ir droši. Mobilajos maksājumos ievēroti visi starptautisko karšu sistēmu drošības standarti, un arī mobilajai lietotnei izstrādāta augstākā līmeņa aizsardzība. 

Tiesa, par drošību jādomā arī pašiem lietotājiem - jāuzstāda ekrāna aizsardzība (bloķēt ar figūru, PIN, pirkstu nospiedumu vai paroli), kā arī regulāri jāuzstāda mobilo lietotņu un operētājsistēmas atjauninājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses