Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Darbaspēka trūkums var veicināt efektīvāku uzņēmējdarbību

Pēdējie pieci gadi Latvijas tautsaimniecībā nesuši kardinālas pārmaiņas gan saistībā ar jaunu vēsturisko ekonomikas apjomu sasniegšanu, gan izmaiņām darba tirgū, kas pēdējā laikā daudziem liek runāt par strādājošo deficītu. Kā Dienai paskaidroja Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK), ar problēmām vairāk var saskarties tās ekonomikas nozares, kur ir liels darbinieku īpatsvars kopējās produkcijas vērtības radīšanā, taču vienlaikus pati nozare nav ar to augstāko pievienoto vērtību. Šāda tipa uzņēmumi ir atrodami lielākajā tautsaimniecības nozaru daļā, sākot no tirdzniecības un celtniecības līdz pat apstrādes rūpniecībai ar ļoti lielu pievienotās vērtības amplitūdu uz vienu strādājošo.

Top komentāri

uzņēmējs
u
Šīs "kardinālas pārmaiņas" ir negatīvas: zemas investīcijas, depopulācija, tiesiskuma trūkums, un zema ražošanas jauda, tehniski Latvijas IKP ir dzīvojis uz eirofondu rēķina. Ja paskatās, ka Uzbekistāna, Kambodia, Kazahstāna attīstās vidēji ar 7% IKP gadā, izskatās ka Latvija būs ne tikai nabadzīgākā ES valsts, bet krietni atpaliks Eiroāzijas reģionā, turklāt Latvija pārvēršas par pensionāru valsti.
Seska Smaka
S
Un kā būtu ja badīgie cūkas darba devēji sāktu normālas algas maksāt?
Krējums Saldais
K
"Darbaspēka trūkums var veicināt efektīvāku uzņēmējdarbību...". . . O, Yes! "Nezināšana ir spēks". Drīz arī būs "Brīvība ir verdzība" Nu tad sekos "Karš ir miers".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses