Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gada laikā Bite darbiniekos investējis 1,75 miljonus eiro

IKT pakalpojumu sniedzējs "Bite" aizvadīto 12 mēnešu laikā atbalsta programmās darbiniekiem investējis aptuveni 1,75 miljonus eiro. Visvairāk ieguldīts lojalitātes programmā darbiniekiem, viņu ģimenēm un draugiem, iemaksās 3. pensiju līmenī, kā arī veselības apdrošināšanā. Kā norāda Endija Kaševska, "Bite" Klimata kontroles vadītāja, mūsdienās darbinieku motivācijas un lojalitātes stiprināšanai vairs nepietiek ar atbilstošu atalgojumu un standartizētiem ieguvumiem, tāpēc uzņēmums regulāri meklē arī alternatīvus risinājumus.

Būtiskas investīcijas novirzītas darbinieku profesionālās izaugsmes veicināšanā, nodrošinot apmācību iespējas vai līdzmaksājumu dažādiem kursiem kvalifikācijas celšanai, valodu apguvei, kā arī seminārus par tādām tēmām kā naudas pārvaldība, stresa vadīšana u.c. Tāpat ieguldījumi veikti komandu saliedēšanas pasākumos un darbinieku aprīkošanā ar jaunākajām tehnoloģijām, kas nepieciešamas ikdienas darba veikšanai.

Savukārt nestandarta motivācijas un lojalitātes pasākumu vidū ietilpst vairākas aktivitātes. Piemēram, Ziemassvētku laikā "Bite" īsteno īpašu iniciatīvu, aicinot darbiniekus rakstīt vēstules "Ziemassvētku vecītim". Izvērtējot vēlmes, uzņēmums piepilda vairāku darbinieku sapņus, piemēram, pērn sešiem uzņēmuma darbiniekiem tika apmaksāta redzes korekcijas operācija, bet vēl kāda cita darbiniece devās apciemot ģimeni ārvalstīs, ko nebija satikusi vairāk nekā desmit gadus, un bērniem bija iespēja pirmo reizi satikt savus vecvecākus. Turpretim katru gadu jūlijā uzņēmums nodrošina darbinieku bērniem "Bites bērnudārzu" jeb bērnu pieskatīšanu darba laikā, kad pirmsskolas izglītības iestādes bieži vien ir slēgtas un citas bērnu pieskatīšanas iespējas vecākiem nav.

"Šobrīd uzņēmumiem visā pasaulē arvien lielākus izaicinājumus rada ne vien jaunu darbinieku piesaiste, bet arī esošo darbinieku motivēšana un noturēšana. Kā liecina 2022.gadā veiktā aptauja "Global Benefits Attitudes", kas aptver 35 000 strādājošo viedokli 23 pasaules valstīs, 20% darbinieku šobrīd būtu gatavi pamest savu darbu, neatkarīgi no motivējoša atalgojuma, jo vēlas strādāt uzņēmumā, kas veido atbalstošu un saprotošu darba kultūru, kā arī nodrošina dažādus bonusus. Savukārt mūsu pieredze liecina, ka līdzās tam darbinieki vēlas arī atbalstu viņu dažādām dzīvesveida nepieciešamībām, piemēram, šobrīd tiem darbiniekiem, kuri dienē Zemessardzē, piedāvājam vienu papildu apmaksātu atvaļinājuma nedēļu, tā papildinot ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma apjomu," stāsta Endija Kaševska, "Bite" Klimata kontroles vadītāja.

Viņa papildina, ka papildus apmaksātu atvaļinājumu uzņēmumā piešķir arī par darba stāžu, piemēram, nostrādājot vienu gadu, iespējams saņemt 2 papildus apmaksāta atvaļinājuma dienas, savukārt pēc pieciem nostrādātiem gadiem - pat 5 papildus apmaksāta atvaļinājuma dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses