Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums ar komfortu un noorganizētām ekskursijām.

Seniori pēc 60, 70 gadu vecuma, kuri ceļo grupās, ir sastopami ļoti bieži. Tad, kad sasniegti pensionāra gadi, ceļošanai ir vairāk laika un ir vēlme mierīgi apskatīt pasauli. Daļai senioru gan nav pieņemama doma, ka vajadzētu lidot ar lidmašīnu, tādēļ populāri ir izvēlēties autobusu tūres. Nereti ir situācijas, kad seniori sākumā apgalvo, ka nelidos, tomēr sarunās ar tūrisma speciālistiem saprot, ka lidojums bieži vien ir mazāk nogurdinošs nekā brauciens autobusā, un pieņem lēmumu par labu ceļojumam ar lidmašīnu.

Vēl viena daļa ir ceļotāji vecumā nedaudz pēc 50 gadiem, kuri iepriekš devušies individuālos ceļojumos, bet tagad vēlas, lai pašiem nebūtu jāvelta laiks ceļojuma plānošanai, realizēšanai un nepārtrauktai situācijas kontrolei par to, kur jādodas, kāds transports nepieciešams, ko konkrētajā vietā apskatīt un tamlīdzīgi. Arguments par labu ceļošanai grupā ir arī vēlme iepazīties ar cilvēkiem, kuriem ir līdzīgas intereses.

Vērojams arī, ka savukārt vecumposmā līdz 50 gadiem aktīvākās ceļotājas ir sievietes. Piemēram, dāmas bieži vēlas izbaudīt Itālijas vai Francijas romantisko noskaņu.

Esam arī secinājuši, ka pēdējā laikā ceļošanas paradumus būtiski ietekmē sociālie tīkli. Ja draugi vai sabiedrībā zināmi cilvēki piedzīvojuši interesantu ceļojumu, tad daudziem rodas vēlēšanās doties līdzīgā ceļojumā. Diemžēl šogad nereti bijuši gadījumi, kad lidmašīnās ir pārdots vairāk biļešu nekā sēdvietu, uz reisu ierodas visi pasažieri un kādam jāpaliek bez lidojuma. Tiesa gan, aviokompānijas uz vietas aktīvi risina šādas situācijas, bet tūrisma aģentūrām ir lielāka pieredze, lai palīdzētu klientiem nestandarta situācijā. Visbiežāk tiek piedāvāts neaizlidojušajam pasažierim apmaksāt nakti vietējā viesnīcā, izsniegt jaunas biļetes lidojumam citā laikā un piešķirt kompensāciju, kas starpkontinentālos lidojumos ir pat vairāki simti eiro. Ja šāda situācija būtiski nemaina plānus, ceļotāji neuztraucas, bet ir gadījumi, kad esam iesaistījušies, lai palīdzētu atrast labāko risinājumu. Piemēram, nesen atrisinājām situāciju, kad ceļoja divas personas gados, vienai personai tika atteikta iekāpšana lidmašīnas reisā un piedāvāta kompensācija, bet ne otrai personai, kura ne vēlējās, ne spēja ceļot tālāk viena, ja ceļabiedrs paliek viens pats svešā valstī.

Ja cilvēki bez pieredzes tomēr izvēlas ceļot individuāli, vismaz ir vērts pakonsultēties kādā tūrisma kompānijā, kas sagatavos instrukcijas, kā rīkoties neparedzētās situācijās, un ieteiks, ar ko sazināties sarežģījumu gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses