Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Jaunieši iegūst atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai: meistarklases Rītdienas Uzņēmējs 2024

Daudziem jauniešiem Latvijā trūkst resursu un zināšanu, lai uzsāktu savu uzņēmējdarbību. Šie šķēršļi var būt gan finansiāli, gan saistīti ar prasmju trūkumu, kas bieži vien liedz jauniešiem realizēt savas uzņēmejdarbības idejas. Lai palīdzētu pārvarēt šīs grūtības, veicinātu uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstību tiek rīkots pasākums "Rītdienas Uzņēmējs 2024".

Tādu praktisko iemaņu trūkums kā prezentēšana, finanšu pratība, projektu plānošana apgrūtina jauniešu darba iegūšanu vai uzņēmejdarbības uzsākšanu, radot nedrošību un bailes spert pirmo soli uzņēmējdarbībā. Šī iemesla dēļ tika uzsākts “Rītdienas Uzņēmējs 2024” projekts, kurā jaunieši var satikt līdzīgi domājošus cilvēkus, iegūt zināšanas un veidot kontaktus, kas palīdzēs viņiem uzdrīkstēties un uzsākt savu ceļu karjeras attīstībā. Šogad līdz ar lielo interesi, jauniešiem tiek piedāvāta iespēja bez maksas piedalīties trīs meistarklasēs "Rītdienas Uzņēmējs 2024" ietvaros, ko organizē Arturs Korņējevs, Jolanta Kozlovska un Smartups komanda.

Arturs Korņējevs jau ceturto gadu ir sava uzņēmuma “ThreeCube Group” valdes priekšsēdētājs. Viņa uzņēmums sācies kā skolēnu mācību uzņēmums, kas ieguva godalgoto pirmo vietu starp Latvijas JA Latvia SMU programmu. Viņš ir jauniešu līderis Eiropas un Latvijas līmenī. Pēdējo gadu laikā viņam ir bijusi iespēja dot iedvesmu tūkstošiem jauniešu vairākos pasākumos uzsākt savu uzņēmējdarbību. Strādājot konsultāciju formātā, viņš ir spējis palīdzēt viņiem iegūt nenovērtējamus sasniegumus Latvijas un Eiropas līmenī. Jolanta Kozlovska ir sabiedrisko attiecību vadītāja un pasākumu rīkotāja uzņēmumā “Datorium EdTech”. Vairāku gadu garumā viņa ir piedalījusies dažādās attīstības programmās, kā, piemēram, līderu programma “Go Beyond”, kuras ietvaros tika izveidots uzņēmējdarbības pasākums “Smartups”. Paralēli Jolanta un Arturs ir studenti Latvijas Universitātē, kā arī turpina atbalstīt jauniešu uzņēmejdarbības pasākumu vidi.

Iepriekšējos gados “Smartups” ir rīkojis uzņēmējdarbības ideju konkursu "Pitch Battle", kur dalībniekiem bija iespēja prezentēt idejas žūrijai, iegūt vērtīgu atgriezenisko saiti. Pagājušajā gadā dalībniekiem bija iespēja laimēt vērtīgas balvas, tostarp ceļojumu Erasmus+ ietvaros, vietu akseleratoru programmā sadarbībā ar StartupWiseGuys, atbalstu no SEB un mārketinga pakalpojumus 600 EUR vērtībā sadarbībā ar Horizon Studio Latvia.

Pirmajās divās "Rītdienas Uzņēmējs" meistarklasēs jauniešiem bija iespēja uzzināt vairāk par investīciju piesaisti, finanšu pratību un uzņēmējdarbības attīstību. Noslēdzošā meistarklase notiks 28. augustā no plkst. 13.00 līdz 17.00 SEB Inovāciju centrā, un tajā tiks apskatītas tēmas, kas saistītas ar publisko runu, tehnoloģiju un mākslīgā intelekta pielietošanu biznesa attīstībā, kā arī komandas efektīvu darbu. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc jaunieši tiek aicināti pieteikties savlaicīgi.

Vairākkārtējs pasākumu dalībnieks Artūrs Gailis, kurš mācās Āgenskalna valsts ģimnāzijā, dalās ar savu pieredzi: "Lai gan "Rītdienas Uzņēmējs" meistarklasēs, kā arī saistītajos pasākumos sniegtā informācija ir vērtīga, īpaši novērtēju tajos iekļauto "netvorkinga" jeb tīklošanās elementu. Reti, kad vari sastapt līdzīgi domājošus, vienlīdz ambiciozus jauniešus, investorus, nozares speciālistus un uzņēmējus vienuviet. Vērtīga informācija - vērtīgāki cilvēki. Klausoties pasniedzēju personīgu pieredzi, triumfus, kā arī pieļautās kļūdas uzņēmējdarbības nozarē, bieži vien gūstu jaunu iedvesmu un realizējamus soļus, lai atrisinātu iepriekš neatrisinātas problēmas. Īpaši novērtēju iespēju gūt palīdzību no nozares speciālistiem saistībā ar personīgi aktuāliem jautājumiem."

Pieteikšanās links: ej.uz/ritdienasuznemejs3

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses