Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pērn mūsu valsts ekonomikas apjoms uz vienu iedzīvotāju bija tāds kā Zviedrijai XX gadsimta deviņdesmito gadu otrajā pusē

Skandināvijas līmenis – pārdesmit gadu attālumā

Ekonomiskās izaugsmes ziņā jau divus gadus dzīvojot ar samērā straujiem izaugsmes tempiem, var rasties vēlme uzzināt, cik tad turīgi vai – tieši pretēji – mazturīgi esam uz Eiropas attīstīto valstu fona. Labā ziņa ir tā, ka atšķirība pamazām dilst, savukārt sliktā ziņa – ka atšķirība dilst pārāk lēni.

Top komentāri

Apčidrinskis
A
Varētu piekrist. Nesen biju Skandināvijā, un tur ir vērojama zināma degradācija-nav vairs tās drošības, kas bija pirms piecpadsmit gadiem. Ja toreiz cilvēki savas mājas neslēdza, tad tagad pa miestiem staigā dīvaini ļaudis ar maisiem uz galvas.Ja Skandināviju skars briesmīga degradācija, tad varbūt arī to līmeni sasniegsim. Tā ka- nevajag dzīt zosis! Patreiz no Skandināvijas atpaliekam arvien vairāk un vairāk, pie tam bezcerīgi, jo mūsu valsti stūrē gadījuma cilvēki, kurus partiju netīrais vilnis iznesis dzīves virspusē. Šarikovi un švonderi.
TrollisJT
T
Šo es labi atceros no tautas frontes laikiem - sasniegsim Zviedrijas līmeni desmit gados! Nepateica gan - kura gada Zviedrijas līmeni... .
rekur
r
1991.g. mums stāstija tieši to pašu, ko šodienas rakstā. Pārdesmit gadi un latviesi dzīvos, kā skandināvi. Un pieauguma tempi bija pat ievērojami augstāki nekā šodien- 7-8% gadā. Un kur mēs esam? Kas ir audzis? Banku pakalpojumi, juridiskie pakalpojumi, informātikas un virtuālie pakalpojumi. Un kas no tā ir iekritis jums kabatā vai vēderā? Kas ir sarucis? Rūpniecība, celtniecība, transports- viss reālās ekonomikas sektors. Pēdejos 30 gado ES valstīs un ASV iedzīvotāju reālie ienākuminav auguši un neaug. Ar mums ir tieši tas pats. Mēs stāvam,kur stāvējam. Aug tikai ilūzijas un baņķieru un maksātnespējas administratoru maki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses