Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Horners uzvar Vuelta Espana desmitajā posmā, kļūstot par jauno kopvērtējuma līderi

Kopvērtējuma līdera maiņa notikusi jau trešajā posmā pēc kārtas. 
Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" desmitā posma uzvarētāju pirmdien kļuva amerikānis Kristofers Horners no "RadioShack-Leopard" komandas, tādējādi kļūstot par jauno kopvērtējuma līderi.

Kalnainajā posmā Horners 187 kilometru garo distanci veica četrās stundās 30 minūtēs un 22 sekundēs, finišā pār savu tuvāko sekotāju Vinčenco Nibali no Itālijas ("Astana") izveidojot 48 sekunžu pārsvaru. Atrāvienu amerikānis spēja veikt pēdējos distances kilometros. 

Amerikānis iepriekš tika pie panākuma arī velobrauciena trešajā posmā. Jau tad 41 gadu vecais Horners kļuva par visu laiku vecāko riteņbraucēju, kurš ieguvis līderpozīciju kādā no trim lielajām tūrēm, kā arī uzvarējis kādā no posmiem. 

Aiz Hornera un Nibali nākamie četri braucēja finišēja minūti un divas sekundes iepakaļus uzvarētājiem, šīs grupas galvgalī iekārtojoties spānim Alehandro Valverdem ("Movistar"). 

Pēc šī posma kopvērtējuma labāko trijnieks izvietojies tieši tādās pozīcijās, kādās sportisti finišēja desmitajā posmā. Kopējā ieskaitē Horners apsteidz Nibali par 52 sekundēm, bet Valverdi - par minūti un astoņām sekundēm. 

Iepriekšējais tūres līderis spānis Daniels Moreno no "Katjuša" komandas desmitajā posmā ieņēma 12.vietu.

Otrdien sportistiem paredzēta pirmā no divām brīvdienām. 

Šogad "Vuelta Espana" nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā. 

"Vuelta Espana" noslēgsies 15.septembrī, kad braucēji būs veikuši pēdējo, 21.posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi