Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LLU rīko otro Drosmes un cilvēcības velobraucienu

Otrdien, 29.maijā jau otro gadu notiks Drosmes un cilvēcības velobrauciens. LLU studenti, mācībspēki un citi interesenti ar velosipēdiem veiks 65 kilometru garu ceļa posmu no Jelgavas uz Auci. Šādi tiks pieminēts Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas zinātnieka un pedagoga Jāņa Āboliņa drosmīgo rīcību 1941.gadā.

Ceļš no Jelgavas uz Auci ir vēsturisks, jo Otrā pasaules kara laikā, 1941.gada vasarā, šo ceļa posmu veicis Jānis Āboliņš, kurš bija uzzinājis, ka Aucē ir sākušās holokausta represijas un ir apcietināti divi ebreju kolēģi. Jānis Āboliņš steidzās viņus glābt. Pateicoties drosmei un vācu valodas zināšanām Jānim Āboliņam izdevās vienu no nāvei nolemtajiem kolēģiem atbrīvot. 

2011.gadā izaicinājumu piedalīties šādā braucienā pieņēma 49 dalībnieki vecumā no 11 līdz 72 gadiem. 

Šogad velobrauciena maršruts iecerēts identisks, un tas tiks sadalīs vairākos posmos apmēram 15 km garumā. Dalībnieki tiks nodrošināti ar maltītēm brauciena laikā un finišā. 

Drosmes un cilvēcības velobrauciena starts Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta laukumā otrdien, 29.maijā plkst.12. 

Atpakaļceļā no mācību un pētījumu saimniecības Vecauce tiks nodrošināts transports, taču sagaidāms, ka drosmīgākie un sportiskākie braucēji atpakaļceļā dosies divriteņa seglos

Velobrauciens organizēts, sadarbojoties Latvijas Lauksaimniecības universitātei un reģionālajam laikrakstam Zemgales Ziņas, un tajā tika aicināti piedalīties ne vien studenti, bet arī jelgavnieki un citi interesenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi