Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Skujiņš Tour de Avenir velobrauciena trešajā posmā finišē vadošajā grupā

Otrdien Francijā notiekošajā „Tour de Avenir” daudzdienu velobraucienā tika aizvadīts 127 kilometru garais trešais posms, kurā uzvaru izcīnīja dānis Mihaels Andersens, bet no Latvijas sportistiem ātrākais šajā posmā bija Toms Skujiņš, kurš finišēja 67. pozīcijā, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Par mazo „Tour de France” dēvētais „Tour de Avenir” velobrauciens otrdien turpinājās ar 127 kilometru garu trešo posmu, kura finišs bija Albertvilles pilsētiņā.

Distances laikā nemitīgi notika uzbrukumi un atraušanās mēģinājumi no peletona. Ik pa brīdim kāds no sportistiem ieguva nelielu pārsvaru, tomēr lielā grupa to likvidēja. 30 kilometrus pirms finiša vadībā izrāvās Dānijas riteņbraucējs Mihaels Andersens, ASV pārstāvis Gevins Mennions un šveicietis Stegans Kūngs. Turpinājumā gan Šveices riteņbraucējs atpalika no abiem pārējiem sportistiem.

Tikmēr lielās grupa priekšpusē toni noteica Austrālijas riteņbraucēji, kuri centās noķert bēgļus, lai finiša spurtā par uzvaru varētu cīnīties viņu līderis Kalebs Evans. Atšķirībā no pirmajiem diviem posmiem, austrāliešiem domubiedrus peletonā atrast neizdevās, bet ar saviem spēkiem bija par maz, lai duetu panāktu. Vēl vairāk, divus kilometrus pirms finiša notika masu kritiens, kurā cieta arī kopvērtējuma līderis Aleksis Godžīrds.

Trases pēdējā nogrieznī peletonam gandrīz tomēr izdevās noķert abus atrāvienā esošos sportistus, kuri gan arī sadalījās savā starpā. Andersens spēja atrauties no Menniona un izcīnīja uzvaru posmā, ASV sportistus apsteidzot par divām sekundēm. Tikmēr vēl vienu sekundi vēlāk finiša līniju šķērsoja lielā grupa ar Austrālijas sprinta līderi Evansu priekšgalā. Uzvarētājs un „Team Saxo Bank-Tinkoff” profesionālās komandas nākotnes cerība Mihaels Andersens distancē pavadīja 2 stundas 47 minūtes un 50 sekundes.

No Latvijas riteņbraucējiem lielajā grupā finišēja tikai Toms Skujiņš, kurš ierindojās 67. vietā. 2 minūtes un 46 sekundes aiz uzvarētāja finišēja Andžs Flaksis, kuram 79. pozīcija. 82. bija dobelnieks Māris Bogdanovičs, 92. Krišjānis Beitāns, 109. Jānis Dakteris, 117. Krists Neilands.

Kopvērtējumā, neskatoties uz piedzīvoto kritienu pēdējā posmā, vadību saglabā Francijas riteņbraucējs Aleksis Godžīrds, kurš joprojām par četrām sekundēm apsteidz savu tautieti Džuliānu Alafilipī. Tikmēr sešas sekundes aiz līdera ir Krievijas pārstāvis Viktors Manakovs.

No Latvijas riteņbraucējiem uz 41. vietu pakāpies Toms Skujiņš, kurš pirms šodien gaidāmā kalnu posma līderim zaudē 21 sekundi. 91. ir Māris Bogdanovičs, 96. Andžs Flaksis, 104. Krišjānis Beitāns, 108. Jānis Dakteris, 116. Krists Neilands.

Trešdien velobraucienā sportistus sagaida 106 kilometru garais ceturtais posms pa Alpiem, kur jau sagaidāmi nopietni kāpumi. Viens no tiem - 1560 metru augstumā. Domājams, ka šis posms ieviesīs korekcijas kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi