Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Smukulis pēc debijas Tour de France: Tās ir ļoti nervozas sacīkstes

Galvenais uzdevums - palīdzēt Katjuša komandas līderim Hoakimam Rodrigesam - izpildīts godam, pēc atgriešanās Rīgā laikrakstam Diena stāsta Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis. Latvietim Tour de France debijas reizē 119.vieta kopvērtējumā, bet Rodrigesam trešā.

"Rodrigess līdz pēdējam cīnījās par augstu vietu. Viņš izspieda gandrīz vai maksimumu. Apsteigt uzvarētāju Frūmu šoreiz nebija variantu - viņš bija izteikti pārāks. Par otro vietu Rodrigess būtu varējis pacīnīties, bet viņam sākums nebija īpaši veiksmīgs. Katrā ziņā svētdien pēc sacensībām kopīgajās vakariņās visi bija apmierināti ar sasniegto. Pirmo reizi tika sasniegts Tour de France pjedestāls kopvērtējumā,'' apmierināts ar paveikto ir arī latvietis.

Smukulis atzīst ka fiziskās slodzes ziņā Tour de France ir pielīdzināms Giro d'Italia un Vuelta Espana, bet atšķiras ar to, ka sacensības ir ārkārtīgi nervozas: "Būtībā liela daļa braucēju cīnās gandrīz vai par neko, tikai grib sevi parādīt." Pašam par augstu vietu individuālajā braucienā un kopvērtējumā cīnīties traucējušas sekas pēc diviem kritieniem - gūžas apvidū izveidojuses hematoma.

Sportists izlaidīs augusta beigās gaidāmo Vuelta Espana velobraucienu, tā vietā mērķtiecīgi gatavojoties pasaules čempionātam, kas septembra otrajā pusē norisināsies Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi