Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dari pats: Pomelo sukādes

Pomelo ir ļoti garšīgs un ar dažādām labām vielām bagāts auglis, kuru ziemas sezonā noteikti ieteicams iekļaut uzturā. Tajā ir daudz šķiedrvielu, kas noder gremošanas uzlabošanai, C vitamīns. Pomelo ir bagātīga kālija krātuve – vienā auglī ir apmēram trešdaļa dienas normas.

Pomelo var ēst gan vienu pašu, gan pievienot desertiem, salātiem un pat gaļas un zivs ēdieniem. Pomelo latīniskais nosaukums ir Citrus maxima jeb milzīgais, lielais citrusauglis. Liela un bieza ir arī pomelo miza. Bet arī to ir iespējams lietderīgi izmantot, pagatavojot sukādes. Protams, ar nosacījumu, ka tas ir bioloģiski audzēts un tā miza nav apstrādāta ar veselībai nevēlamām ķīmiskām vielām. Izmantot visu, neradot atkritumus, ir arī solis zero waste virzienā! 


Nepieciešams:

  • 5 1 bioloģiski audzēta pomelo miza;
  • 5 miza no 1/2 bioloģiski audzēta citrona;
  • 5 2 glāzes cukura;
  • 5 1 glāze ūdens.

Mizu sagriež strēmelītēs un ieber katlā. Pierīvē klāt citrona miziņu, pārlej ūdeni un pievieno cukuru. Izmaisa. Uz lēnas uguns vāra apmēram 40–50 minūtes, līdz šķidruma daudzums ir ievērojami samazinājies. Nokāš un ļauj nožūt. Šādi sagatavotas miziņas var arī žāvēt cepeškrāsnī 60 grādu temperatūrā aptuveni četras stundas vai izmantot speciālo augļu žāvētāju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena