Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus

Ēdiens

Ko mums stāsta vēders?

Vēdera darbības traucējumi ir signāls gan uztura, gan dzīvesveida pārvērtēšanai.

Cik kaloriju dienā būtu jāapēd?

Lai gan cilvēku nepieciešamība pēc ik dienu uzņemamajām kilokalorijām (kcal) atšķiras atkarībā no vecuma, dzimuma, auguma un fiziskās slodzes, vadīšanās pēc vispārējām kaloriju normām var būt pirmais solis, ar ko sākt, ja ir vēlme nomest svaru, raksta portāls Goodhousekeeping.com.

Lieliskām brīvdienām: Kāpostu pīrāgs grieķu gaumē

Tāpat kā gaidām pirmos tomātus, jaunos kartupeļus un pašu audzētos kraukšķīgos gurķīšus – gaidām arī jaunos kāpostus. Šo recepti mazliet neparastākā stilā – ar Vidusjūras reģiona noti garšā – iesaka veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase.

Šefpavāri iziet pļavās un dodas mežā

Jau 2008. gadā radot Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu, Latvijas iedvesmas pilnākie šefpavāri, to skaitā arī dabas un putnu mīlis restorānu 3 un _Trīs pavār_i šefpavārs Ēriks Dreibants, vienojās, ka jātiecas uz pašmāju reģionam raksturīgo un svaigo produktu izmantošanu restorānu ēdienkartēs atrodamajā piedāvājumā. Pašreiz sezonālie produkti kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu labākajos Latvijas restorānos, bet aizvien biežāk ēdienkartēs ieraugām arī dabas veltes no mūsu mežiem un pļavām.

Moringa - brīnumaugs, kas paglābs pasauli no bada?

Ik pa brīdim modē nāk kāds jauns produkts, kuram, spriežot pēc cildinošiem aprakstiem, vajadzētu izglābt cilvēci no slimībām un bada. Pēc kāda laika tas tiek piemirsts un cildinošie vārdi jau tiek veltīti nākamajam brīnumam. Nu, šķiet, pienākusi kārta moringai.

Gastrohuligānisms ar zirņu dīgstiem un cukura mastiku

Kur ir trauslā robeža starp gaumīgi un bezgaumīgi pasniegtu un dekorētu ēdienu? Tviterī atsaucību guvusi kustība We want plates, kas pieprasa ēdienu pasniegt tikai un vienīgi uz šķīvjiem un iebilst pret desertiem glāzēs, dzērieniem ievārījuma burciņās un fritētiem kartupeļiem tējas krūzēs. Man nav pretenziju, ja steika gabals tiek servēts uz koka dēlīša, uzkodas uz asfaltpelēkās šīfera plāksnes vai krēms brilē konservu kārbā.

Gardām maltītēm: Janvāra vakariņas

Dārzeņu krēmzupa ir īsts janvāra vakaru ēdiens. Sātīgs, taču tajā pašā laikā nejutīsieties smagi, ēdot šādu zupu. Ja pievienosiet čili, aukstajā laikā arī sildošs. Vistas krūtiņa ir pavisam ātri pagatavojams ēdiens, tāpēc noderēs ikdienas vakariņām.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

KDi

Vairāk KDi

SestDiena

Vairāk SestDiena

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide