Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brīvdienās, kad cilvēki ceļo visvairāk, tūrisma informācijas centri daudzviet ir slēgti

Lai gan pavasara, rudens un ziemas sezonās visaktīvākā Latvijas apceļošana notiek galvenokārt nedēļas nogalēs, daudzviet tūrisma informācijas centri, aizbildinoties ar finansējuma trūkumu un nepietiekamu tūristu skaitu, ir slēgti, novērojis portāls Diena.lv.

Vairumā Latvijas pilsētu tūrisma centri strādā vismaz vienu dienu nedēļas nogalē, piemēram, Dundagā, Aizputē, Kandavā, Kuldīgā, Daugavpilī, Valmierā, Cēsīs. Kolkasraga apmeklētāju centrs ir viens no retajiem, kurš vasaras sezonā strādā pat cauru diennakti. Taču tādās vietā kā Strenči, Aglona, Alūksne, Valka, Ogre un Ķekava tūrisma centri apmeklētājus uzņem tikai darba dienās.

Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras direktore Ieva Skutule šādu tūrisma centra darba laiku skaidro ar finansiāliem aspektiem un nelielo tūrisma plūsmu. "Divu cilvēku dēļ darbiniekam maksāt veselas dienas algu nav adekvāti," teic I.Skutule. Tāpat viņa uzsver, ka tūrisma informācija ir pieejama arī tūrisma centra mājas lapā, ar kuru iespējams iepazīties vairākās valodās.

Tiesa gan I.Skutule pieļauj, ka darba laiks Ogres un Ikšķiles Tūrisma informācijas centrā varētu tikt mainīts – tas gan atkarīgs no tā, vai palielināsies tūristu skaits. "Ja būs tāda nepieciešamība un būs nevis viens vai divi cilvēki, bet gan desmit un piecpadsmit."

Arī Alūksnes pusē tūristu skaits rudens, ziemas un pavasara periodā nav tik liels, lai šajās sezonās tiktu algoti papildus darbinieki, skaidro Alūksnes Tūrisma informācijas centra direktore Ingūna Dovgāne. Vasaras sezonas laikā informācijas centrā tiekot piesaistīti papildspēki, kas strādā arī sestdienās. "Neesam izjutuši vajadzību mainīt darba laikus. Tad, kad bija divi darbinieki, sezonās strādājām arī svētdienās. Taču atnāca aptuveni desmit cilvēku," situāciju komentē I.Dovgāne.

Savukārt Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs Dienai.lv skaidroja, ka TAVA organizētajos darba semināros, kuru mērķis ir veicināt tūrisma attīstību visos līmeņos, ne reizi vien ir runāts par uzmanības pievēršanu tūrisma centru darba laikiem. Arī piešķirot kvalitātes zīmi Q Latvia tūrisma informācijas centriem, īpaši tika akcentēta nepieciešamība pielāgot centru darba laiku tūrisma plūsmai.

"Šķiet, pašsaprotami – ja ir jāstrādā ar klientiem, šai gadījumā – ar tūristiem, tad ir jāstrādā tajā laikā, kad klienti ir, nevis kad viņu nav. Rudenī, ziemas sezonā, arī pavasarī, kad nav aktīvais atvaļinājumu laiks, pašmāju tūristi apceļo Latviju lielākoties nedēļu nogalēs," pauž A.Slokenbergs. Ja sestdienā un svētdienā tūrisma informācijas centrs ir slēgts, norāda TAVA direktors, tiek zaudētas iespējas informēt par tūrisma objektiem un pakalpojumiem.

Taču to, kad tūrisma informācijas centriem būtu jānosaka brīvdienas un kad – darba dienas, vislabāk zina pašvaldības, kuru paspārnē šie informācijas centri strādā, piebilst A.Slokenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena