Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tūristu skaits Jūrmalā jau pieaudzis par 3,9%; kā galamērķi pilsētu arvien biežāk izvēlas zviedri

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojušo pilsētas viesu skaits šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada pirmo ceturksni, ir palielinājies par 3,9%.

Kā informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Zane Leite, tas ir nedaudz vairāk kā tūristu skaita pieaugums valstī kopumā, kas bijis 3,4%. No kopējā tūristu skaita kūrortpilsētā gandrīz puse jeb 47,5% bijuši viesi no Latvijas, nedaudz vairāk - 52,5% - viesi no ārvalstīm.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos kūrortpilsētas viesi visvairāk izvēlējušies palikt kūrorta rehabilitācijas centros. Tūristi Jūrmalu apmeklējuši, lai izmantotu kūrortārstniecības pakalpojumus veselības uzlabošanai, savukārt uzņēmēji - lai rīkotu konferences un komandu veidošanas treniņus, apvienojot darbu ar atpūtas un plašajām SPA iespējām.

Jūrmala joprojām ir otra ārvalstu tūristu iecienītākā Latvijas pilsēta aiz Rīgas - kūrortpilsētu par galamērķi izvēlējušies 7% no kopējā ārvalstu viesu skaita valstī. Visvairāk ārvalstu viesu Jūrmalā ieradušies no Krievijas, kam seko Igaunija, Lietuva, Baltkrievija, Zviedrija, Vācija, Uzbekistāna, Norvēģija, Ukraina un Somija. Lielākais tūristu skaita pieaugums kūrortpilsētā šī gada pirmajos trīs mēnešos bijis no Zviedrijas (+240%), Polijas (+33%), Latvijas (+25%), Lietuvas (+20%), Baltkrievijas (+12%) un Igaunijas (+7%).

"Likumsakarīgi, ka tik augsts tūristu skaita pieaugums vērojams no Jūrmalai stratēģiski svarīgajiem tūrisma tirgiem - no Ziemeļvalstīm, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas, kur esam īstenojuši tūrisma mārketinga pasākumus, lai veicinātu viesu piesaisti īpaši ziemas periodā," saka Jūrmalas pašvaldības Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele.

Jūrmalā tūristi uzturējušies vidēji trīs diennaktis, kas ir ilgāk nekā valstī vidēji (divas diennaktis). Viesi no Baltkrievijas kūrortpilsētā pavadījuši visvairāk laika - vidēji 11 diennaktis. Nākamie ilglaicīgākie Jūrmalas viesi ir no Vācijas, uzturoties pilsētā vidēji piecas diennaktis, un no Latvijas - trīs diennaktis, kam seko Krievijas un Norvēģijas viesi ar vidējo uzturēšanās ilgumu divas diennaktis.

"Šī gada otrajā ceturksnī sagaidām vēl labākus rādītājus. Ir veikts mērķtiecīgs darbs ar tūrisma uzņēmējiem tūrisma mārketingā, tāpat aprīlī, maijā Jūrmalā notikušas daudzas starptautiskas konferences un pasākumi, tostarp Eiropas čempionāta posms pludmales volejbolā sešu dienu garumā. Arī jūnijā plānotas vairākas starptautiskas konferences un pasākumi," informē Ušpele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena