Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ušakovs: Rīga piedzīvo dramatisku Krievijas tūristu plūsmas sarukumu

Rīga piedzīvo dramatisku Krievijas tūristu plūsmas sarukumu, kam nav redzams gals, intervijā Krievijas aģentūrai TASS pavēstījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Pēc viņa teiktā, problēma nav politikā, bet rubļa kursā. "Jautājums nav par sankcijām un ne par pretsankcijām, bet rubļa kursu. Eiro ir izaudzis, un tas uzliek savus ierobežojumus," norādīja Ušakovs.

"Esam zaudējuši krievu tūristu, un pašlaik nekas neliecina par to, ka mēs viņus dabūsim atpakaļ uz Jauno gadu. Objektīvi vērtējot, krievi ir sākuši daudz retāk braukt uz ārzemēm," sacīja Ušakovs. "Es šobrīd atturētos no konkrētiem skaitļiem, taču šobrīd redzam dramatisku plūsmas sarukumu. Var teikt, ka viņu skaits salīdzinājumā ar labajiem laikiem ir samazinājies divkārt, bet tas ir ļoti ievērojami."

Neskatoties uz to, ka kopējais tūristu skaits Rīgā uz Eiropas Savienības rietumu daļas viesu rēķina nemainīsies un gadā būs aptuveni divi miljoni, Krievijas tūristu zaudēšana ir "ļoti jūtama".

"Vienmēr ir uzskatīts, ko apstiprina arī statistikas dati, ka krievu tūristi atstāj vairāk naudas. Un, ja parunā ar pilsētas biznesa, tirdzniecības, restorānu un viesnīcu pārstāvjiem, tad viņi apstiprinās, ka krievu tūristi vienmēr bijuši vairāk maksātspējīgi. Tāpēc viņu skaita kritums ir ļoti sāpīgs no ekonomikas viedokļa," sacīja Ušakovs.

Pēc mēra teiktā, vēl spēcīgāk sarukusi krievu interese par programmu pagaidu uzturēšanās atļauju iegūšanai par investīcijām nekustamajā īpašumā.

"Ja labākajos laikos mēs sasniedzām līmeni desmit tūkstoši pagaidu uzturēšanās atļauju, tad tagad mēnesī tiek noslēgti trīs līdz četri darījumi. Tas skāris celtniecības nozari, jo visus šos dzīvokļus un mājas remontēja, skāris visus tos, kas nodarbojās ar šo mājokļu labiekārtošanu - interjera, mēbeļu, blakus nozares, kur bija tūkstošiem un tūkstošiem darbavietu. Tagad tas viss ir apstājies," pavēstīja Ušakovs.

Jau rakstīts, ka Krievijas tūristu skaits Rīgā šī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pērno gadu, samazinājies par 35%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena