Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saskaņa pēdējo dienu notikumos saskata "politisku spiedienu pret biedriem"

Partija Saskaņa, no kuras saraksta Rīgas domē ievēlēto Alekseju Rosļikovu trešdien aizturēja Valsts drošības dienesta (VDD) darbinieki un kuras pārstāvjus - Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku un Daugavpils mēru Andreju Elksniņu - lidostā Rīga pārmeklēja muitnieki, šajos notikumos saskata "spiedienu pret partijas biedriem", teikts partijas izplatītā paziņojumā.

Saskaņa lūgs paskaidrojumus gan ģenerāloprokuroram Ērikam Kalnmeieram, gan drošības dienestu - Satversmes aizsardzības biroja un Valsts drošības dienesta - vadītājiem.

"Pēdējo dienu laikā  Sociāldemokrātiskās  partijas Saskaņa biedri  piedzīvo bezprecedenta spiedienu, kas balansē uz vajāšanas robežas," teikts vēstulē, ko partijas vārdā parakstījusi Saeimas deputāte Regīna Ločmele Luņova. 

Ločmele - Luņova uzskata, ka notiekošais "nekādā veidā nav motivēts", bet lidostā veiktā Elksniņa un Baraņņika mantu pārmeklēšana notikusi "pazemojošā veidā". Saskaņa pauž apgalvojumu, ka tas esot "mēģinājums kompromitēt politisko spēku, kas ilgstoši gūst vislielāko Latvijas pilsoņu atbalstu vēlēšanās, kas vada lielākās Latvijas pašvaldības". 

Jāatgādina, ka šodien VDD veica kratīšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova darba kabinetā un viņu aizturēja. Neoficiāla informācija liecina, ka kriminālprocess par nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu varētu būt saistīts ar skrejlapām, kas aicināja uz toreiz vēl Rīgas mēra Nila Ušakova atbalsta mītiņu. Bolderājā iedzīvotājiem tika izplatītas lapiņas, kurās redzams Ušakovs ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm attēlots logo, kas ir līdzīgs partijas Visu Latvijai! logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs." VDD par šo gadījumu uzsāka izmeklēšanu.

Top komentāri

Regimijs Locāns
R
Regīnai Ločmelei-Ļuņovai ir bagāta iztēle, bet vēlamo par realitāti gan nevajadzētu uzdot.
Baltu dūre
B
"biedriem" vajadzētu saprast, ka piedalās pretvalstiskā, noziedzīgā organizācijā...
Arājs
A
šitos sārkanos jāspaida ikdienu , zog uz vella paraušanu , vēl kūda un kurina nacionālo naidu , aiz restēm visus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē