Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ābrama: Jādomā par atalgojuma palielināšanu visiem Konkurences padomes darbiniekiem

Konkurences padomes vadītāja atlases konkursa beigšanās bez rezultāta liecina par to, ka būtu jādomā par atalgojuma palielināšanu visiem Konkurences padomes darbiniekiem, aģentūrai LETA sacīja bijusī Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

"Šāds konkursa rezultāts ir ļoti bēdīgs, jo nu jau mēnesi iestāde ir bez vadītāja un tā paliks vēl kādu laiku. Vadītājs ir ļoti nepieciešams, jo Konkurences padomei jārisina daudzi sarežģīti uzdevumi," sacīja Ābrama.

Viņa norādīja, ka grūti spriest, kāpēc konkurss beidzies šādi, bet viens no iemesliem varētu būt zemais atalgojums, kas nemotivē piesaistīt spēcīgus kandidātus.

"Jau sen vērsu uzmanību, ka atalgojums padomē ir neadekvāti zems. Tagad Valsts kancelejai un Ekonomikas ministrijai būtu jāpārskata atalgojuma politika un jālemj par atalgojuma celšanu visiem Konkurences padomes darbiniekiem. Patlaban padomē atalgojums ir viszemākais, salīdzinot ar līdzīgā profilā strādājošiem advokātiem, nozaru regulatoriem, atsevišķām tiesībsargājošām iestādēm," skaidroja Ābrama.

Viņa arī pauda neizpratni, ka konkurss uz vadītāja amatu ticis izsludināts tik vēlu, jo par savu aiziešanu no amata paziņojusi ļoti laikus ar mērķi, lai līdz viņas aiziešanai būtu iespējams izvēlēties jauno Konkurences padomes vadītāju.

"Tagad vēl kādu laiku iestādes darbs būs ļoti apgrūtināts. Slikti arī tas, ka Konkurences padomes padomē patlaban darbojas tikai divi cilvēki, jo visās līdzīga profila iestādēs - Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, Latvijas Bankā, Finanšu un kapitāla tirgus komisijā - padomēs ir vairāk cilvēku," norādīja Ābrama.

Viņa pauda cerību, ka pēc šī konkursa rezultātiem tiks izdarīti secinājumi un tiks pārskatīts atalgojums visiem Konkurences padomes darbiniekiem, jo iestādei nepieciešami motivēti, zinoši cilvēki.

Jautāta, vai pati nav apsvērusi iespēju atgriezties amatā, Ābrama sacīja, ka viņas laiks Konkurences padomē ir pagājis un viņa neapsver domu atgriezties šajā darbā.

Jau ziņots, ka Konkurences padomes priekšsēdētāja amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēmusi lēmumu konkursu noslēgt bez rezultāta.

Atlases komisija, izvērtējot pretendentu motivāciju ieņemt šo amatu un redzējumu par iestādes darbības prioritātēm, kā arī kopējo sniegumu, atbildot uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu, pieņēma lēmumu nevirzīt nevienu no konkursa dalībniekiem uz Konkurences padomes priekšsēdētāja amatu.

Konkurences padomes priekšsēdētāja konkursā norādīts, ka amata mēnešalga ir 3178 eiro pirms nodokļu nomaksas. Kā galvenās prasības amatam tika izvirzīta nevainojama reputācija, sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, tiesību zinātnē vai vadībzinātnē, kā arī pēdējo desmit gadu laikā gūta ne mazāk kā piecu gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja amatā ar vismaz desmit padotajiem. Tāpat no amata pretendentiem tika sagaidītas zināšanas par konkurences tiesību piemērošanu un pieredze, izpratne finanšu vadības jautājumos.

Līdzšinējā padomes vadītāja Ābrama janvāra sākumā paziņoja, ka viņa pēc pašas vēlēšanās 15.aprīlī amatu pametīs. Ābrama Konkurences padomes vadītājas amatu ieņēma kopš 2012.gada 26.jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.

Top komentāri

Limpis
L
Skaidra lieta ka visiem krēslos bezdētājiem ir jāpieliek pie algas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē