Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arhibīskaps Stankevičs: "Sistēmas bērni" ir spilgtākais atstumtības piemērs

Tā dēvētie "sistēmas bērni" ir spilgtākais atstumtības piemērs, piektdien, uzrunājot ekumēniskā Krusta ceļa dalībniekus, sacīja Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Garīdznieks pastāstīja, ka, gatavojoties Krusta ceļam, tā organizatoru komanda nolēma, ka Krusta ceļa stacijās būtu jāapcer ļoti aktuāla problēma - atstumtība tās dažādajos paveidos.

"Medijos aktualizēts jautājums par tā saucamajiem "sistēmas bērniem", kas ir spilgtākais atstumtības piemērs. Ļoti labi, ka tiek veiktas reformas ar bērnu namiem. Bet kas ir pašā saknē, kāpēc rodas bērnunami? Ar vecākiem kaut kas nav kārtībā, vecāki maina partnerus, bērniem netiek nodrošināta mīloša vide, kur ir tēvs un māte, kas palīdz attīstīties," teica Stankevičs.

Baznīcas vadītājs atzinīgi novērtēja to, ka Satversmē ģimene izvirzīta par vienu no valsts prioritātēm, taču, viņaprāt, reālā situācija "atpaliek" no Satversmes.

"Nedrīkstam aizmirst, ka pēc Lielās piektdienas sāpīgajiem notikumiem Jēzus dzīvē nāk viņa augšāmcelšanās. Mums ir svarīgi, ka, lai atstumtības problēma tiktu skatīta ticības un Dieva klātbūtnes, augšāmcelšanās, gaismā," uzsvēra garīdznieks.

Stankevičs, norādot, ka ikviens kādā dzīves posmā ir bijis atstumts vai kādu atstūmis, pauda, ka nepieciešams ieraudzīt to, ka Dievs Jēzus Kristus personā kļuvis tuvs ikvienam, kurš piedzīvojis atstumtību.

"Dieva solidaritāte ar atstumto pārvērš ciešanas par Dieva klātbūtnes jomu. Šī pieredze ir Dieva aicinājums atzīt mūsu robežas un eksistences trauslumu, ka neesam pašpietiekami, ka nepieciešams līdzcilvēku tuvums un palīdzība, Dieva klātbūtne, kas vienīgā spēj aizpildīt to vientulību un atstumtību, ko nesam savas būtības dziļumos," klātesošajiem sacīja Stankevičs.

Kā ziņots, Krusta ceļš Rīgā šodien pulcējis aptuveni 1000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Šī gada Krusta ceļa centrālā tēma ir atstumtība. Krusta ceļa garīgās pārdomas vada Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, mācītājs Krists Kalniņš, māsa Sofija, priesteris Arnis Maziļevskis, mācītājs Linards Rozentāls, Latvijas baptistu savienības bīskaps Kaspars Šterns un Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

 

Top komentāri

TOMĒR daudz bēdīgāk,
T
ja šos ''sistēmas bērnus'' nekautrējas izmantot katoļu priesteri, un neba Tankevičam nekas nav zināms par Zeiļas ekscesiem, bet tik ļoti pierasts ir melot un teikt AIZGRĀBJOŠAS runas, ka Dieva PATIESĪBA var pastāvēt pie ratiem!
Jēzus Kristus
J
Diena, kad Zbigņevs Stankevičs sāks SAVU un SAVAS konfesijas PUBLISKO grēksūdzi, būs diena, kad katoļu baznīca no sātana atkāpsies, un nāks pie MANIS. Vai tā pienāks, grūti pateikt, - priekš pāvesta tā ir PIENĀKUSI, tikai Stankevičs to ne redz, ne dzird.
Aalla Borisovna
A
Atvainojiet, kas ir šie sistēmas bērni? Man tiešām nav ne jausmas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē