Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dūklavs: Medības nav izklaide, bet efektīvs vides apsaimniekošanas instruments

Mūsdienīgā sabiedrībā medības sen vairs nav izklaide, bet viens no vides apsaimniekošanas un daudzu savvaļas dzīvnieku sugu populācijas regulēšanas instruments, piedaloties konferencē Medības 2018, piektdien sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

"Ar medību palīdzību tiek regulētas un stabilā lielumā uzturētas medījamo dzīvnieku populācijas, veicināta ekoloģiskā stabilitāte un bioloģiskā daudzveidība. Medību saimniecība var efektīvi darboties tikai tad, ja tiek ievērotas vides un saimnieciskās intereses. Tāpēc medniekiem ir jāapzinās savs pienākums, loma dabā un sabiedrībā, kā arī jābūt pietiekami kvalificētiem un izglītotiem," uzsvēra Dūklavs.

Zemkopības ministrijā (ZM) informēja, ka konferencē "Medības 2018" medību nozares eksperti diskutē par medību lomu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, medību resursu administrēšanu, medību un tautsaimniecības nozaru mijiedarbību, pareizas finanšu uzskaites nozīmi medību saimniecībā, medniekiem izvirzāmajām kvalifikācijas un ētikas prasībām mūsdienās, kā arī mednieku, sabiedrības un dabas aizsardzības organizāciju sadarbību.

Jau ziņots, ka piektdien Rīgā notiek konference Medības 2018, kuras laikā iecerēts runāt par medību lomu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā un medību resursu administrēšanu, kā arī citiem aktuāliem jautājumiem.

Konferenci rīko zvērinātu advokātu birojs BDO Law un finanšu konsultāciju birojs BDO Latvia sadarbībā ar medību nozares organizācijām.

Top komentāri

tiešām?
t
tad kāpēc ar medībām nodarbojas visādi bagāti pakaļas caurumi, ne tikai profesionāli mednieki??? kāpēc visādi rāvji braukā uz āfriku šaut ziloņus un lauvas? apsaimniekot āfrikas lauksaimniecību? par smagu darbu maksājot desmitus tūkstošu dolāru? un kad rāvis kopā ar kalnmeieru medībās kopā dzer, slaktē dzīvniekus un sarunā rebes, tā būtu efektīva saimniekošana? vispār ir jau arī, tikai nu nekādā sakarā ar mežsaimniecību un vides apsaimniekošanu......
kas būs turpinājumā
k
Ja tā, tad ņemot vērā, ka medības notiek svētku dienās un izejamās dienās, sāks pieprasīt kompensāciju par darbu svētku un izejamās dienās, kā arī uzturlīdzekļus no valsts.
Muktujānis
M
Medības - tā ir izklaide, kolektīva iedzeršana un sava ieroča demonstrēšana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē