Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dziesmu un deju svētku rīkotāji: Biļešu tirdzniecība gan biļešu kasēs, gan internetā noritēja nepārtraukti

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības process gan biļešu kasēs, gan internetā šodien noritējis nepārtraukti, sarunā ar aģentūru LETA norādīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Svētku izpilddirektore uzsvēra, ka svētku rīkotāji visas dienas garumā rūpīgi monitorējuši situāciju gan biļešu kasēs, gan internetā. Tirdzniecības process ir noritējis nepārtraukti gan kasēs, gan internetā, un vidēji sistēmā vienlaicīgi tikuši apkalpoti 1000 pircēji.

Juhņēviča skaidroja, ka sistēmas noslodze bijusi liela, ko apliecina arī rīkotāju novērojumi un biļešu pircēju sniegtā informācija, ka biļešu sistēma gan kasēs, gan internetā ir bijusi ļoti lēna. "Process bijis nepārtraukts, tomēr lēns," teica Juhņēviča.

Rīkotāji arī konstatējuši, ka sludinājumu portālos parādījušās biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, kas pārsniedz biļešu sākotnējo vērtību. Vienlaikus rīkotāji atzīst, ka viņu rokās nav juridisku ieroču cīņai pret šādiem cilvēkiem. "Varam izteikt tikai nožēlu, ka biļetes ir pakļautas šādai negodprātīgai rīcībai. Aicinām cilvēkus neiegādāties biļetes no pārpircējiem un arī apzināties, - ja biļetes tiek pirktas ārpus tirdzniecības vietām, pastāv augsts risks nopirkt viltotas biļetes," teica Juhņēviča, piebilstot, ka informācija nodota "atbildīgajiem dienestiem".

Svētku izpilddirektore pagaidām atturējās komentēt turpmāko sadarbību ar Biļešu paradīzi, jo, lai gan pašlaik ir apzināti problēmjautājumi, vēl esot nepieciešama analīze, kas arī tikšot veikta, lai nākamās nedēļas sākumā sabiedrībai sniegtu informāciju gan par sistēmas darbību, gan citiem konstatētajiem apstākļiem.

Kā ziņots, biļešu tirdzniecība uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem sākās sestdien plkst.11, kad Biļešu paradīzes kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca kopskaitā 95 230 biļetes. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Biļešu pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

 

Top komentāri

hm
h
Izskatās, izpilddirektore vēl nav sapratusi problēmu ar biļetēm internetā vai negrib par to runāt. Tas neskar serveru uzkāršanos un problēmas maksājumu rezalizācijā. Haosu radīja virtālā rinda. Kādēļ netika publiski izziņota informācija par virtuālo rindu veidošanu pirms plkst. 11:00 ? Tāda pieeja pavēra tirgotājiem iespēju veidot apšaubāmu virtuālu rindu, kurā priekšrocības bija tirgotāju pietuvinātajiem, kuri zināja par to. Tai skaitā, iespējams, arī biļešu pārpircējiem.
Asdf
A
Mēs redzējām, kā kasierīte 11:00 notina biļešu rulli un ielika somiņā. Blakusstāvētāji iefilmēja, tā kā tūliņ jau jābūt netā...
Lētticīgie rīkotāji
L
akli uzticējās blēžu paradīzei un smagi iegrābās. Citu gadu būs jāmeklē citi biļešu pārdevēji, vai arī pašiem jānopērk serveri un jāpārdod biļetes internetā bez starpniekiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Pieprasījums un piedāvājums

Divi patlaban nozīmīgākie notikumi Eiropas politiskajā dzīvē ir Nacionālās Asamblejas ārkārtas vēlēšanas Francijā, kuru pirmā kārta jau ir aizvadīta, kā arī parlamenta vēlēšanas Lielbritānijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē