Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eglītis: Visticamāk, daļai nozaru vakcinēšanās pret Covid-19 būs obligāta

Visticamāk, daļai nozaru Latvijā vakcinēšanās pret Covid-19 būs obligāta, šorīt intervijā TV3 pieļāva labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Lai arī plašāka diskusija valdībā par vakcinēšanās veicināšanu bija plānota jau šonedēļ, pašlaik tā ir nozīmēta uz nākamo valdības sēdi. Eglītis atzina, ka valdībā notiek virzīšanās uz to, ka noteiktu darba pienākumu veikšanai vakcinēšanās būs obligāta.

Piemēram, viņa pārraudzītajā labklājības resorā šāda prasība varētu tikt izvirzīta sociālās aprūpes centru (SAC) darbiniekiem un sociālo dienestu darbiniekiem, bet valdības lēmums, visticamāk, skaršot arī vairākas citas ministrijas.

Eglītis pauda viedokli, ka šāds lēmums būtu pareizs, jo Latvijai nepieciešams, lai tā būtu sagatavojusies nākamajam Covid-19 vilnim rudenī.

Ministrs cer, ka SAC darbiniekus šādi resors nezaudēs, jo paralēli viņš sola censties šīs darba vietas padarīt pievilcīgākas, tostarp, atalgojuma jomā.

Nākamā gada budžetā Labklājības ministrija jaunajām prioritātēm ir apņēmusies prasīt 75 miljonus eiro, prasot naudu SAC darbinieku algu celšanai, bet otrs virziens iecerēts pensionāru ienākumu celšana gan caur indeksāciju, gan piemaksām un neapliekamā minimuma celšanu.

Labklājības nozarē Eglītis redz iespējas uzlabot Nodarbinātības valsts aģentūras darbu, jo uzskata, ka par naudu, kuru iegulda bezdarbnieku un darba meklētāju pārkvalifikācijas kursos, var izdarīt vairāk.

Par šajos kursos ieguldītās Eiropas Savienības naudas izmantošanu Eglītis uzdevis veikt auditu, kura rezultātiem vajadzētu būt tuvākajā laikā, bet pēc tam ministrija spriedīs par iespējām uzlabot apmācības. Mums nevajag tādus pārkvalifikācijas kursus, pēc kuriem bezdarbnieki nav neko ieguvuši, izteicās politiķis.

Pats ministrs pieļauj, ka šo naudu būtu efektīvi nodot nozaru profesionālajām organizācijām, jo tās vislabāk zina, kas nozarēm ir vajadzīgs, attiecīgi varētu piedāvāt kvalitatīvas mācības.

Savukārt otrs virziens uzlabojumiem esot Valsts darba inspekcijas darbs, kura vairāk varētu ķerties klāt nelegālās nodarbinātības izskaušanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē