Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eksperts: Krievija Baltkrievijā varētu veidot infrastruktūru, kurā notiek mobilizēto krievu karavīru apmācība

Baltkrievijā tās kaimiņvalsts Krievija varētu veidot infrastruktūru, kurā notiek mobilizēto krievu karavīru apmācība, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Baltkrievijas Nacionālais pretošanās centrs paziņojis, ka Baltkrievijā ierodas Krievijas armijas inženieri, lai celtu kazarmas un nometnes. Lielāko daļu kazarmu plānots būvēt Brestas apgabalā, kur ierodas krievu aizmugures vienības.

Rostoks atgādināja, ka Baltkrievija ir ļāvusi Krievijas bruņotajiem spēkiem iebrukt Ukrainā, izmantojot Baltkrievijas teritoriju. Arī daļa gaisa triecienu, kas raidīti Ukrainas virzienā, nākusi no Baltkrievijas, tomēr tas, kas ir redzams aizvadīto nedēļu laikā, ir tas, ka Krievijas karaspēka klātbūtne Baltkrievijā ir palielinājusies.

Pēc Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktora paustā, ņemot vērā, ka kopējais mobilizēto Krievijas iedzīvotāju skaits varētu sasniegt līdz 300 000, ticami, ka Baltkrievijā tiks izveidotas lielākas karaspēka daļas un tur notiktu arī apmācība.

"Ja karaspēka daļas veidotu aptuveni 40 000 vai 50 000 karavīru, tad tām būs vajadzīgas inženieru brigādes, jo šajā karā Krievijas loģistika pieklibo. Karavīriem ir kaut kur jādzīvo un viņi ir arī jāapmāca, savukārt ar esošo infrastruktūru Krievijā nepietiek," sacīja Rostoks.

Viņš uzsvēra, ka daļa no mobilizētajiem ir devušies uz frontes līniju, savukārt divas trešdaļas Krievija varētu likt lietā, lai sagatavotu jaunas vienības vai arī integrēt esošajās vienībās desmitiem tūkstošu mobilizēto. Jautāts, vai caur Baltkrieviju varētu notikt vēl viens iebrukums Ukrainā, eksperts pieļāva, ka arī šādu scenāriju nevar izslēgt. Krievijas militārā klātbūtne Baltkrievijā turpinās radīt pastāvīgu apdraudējumu Ukrainai un neļaus valsts ziemeļos izvietotajām vienībām "atslābt", vai pārvietot tās uz citām frontes daļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē