Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Epidemiologs: Iespēja inficēties ar Covid-19 ārtelpās ir minimāla

Pierādījumi liecina, ka inficēšanās ar Covid-19 ārpus telpām notiek tikai atsevišķos gadījumos un šādu iespēju skaits ir minimāls, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde sacīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš uzsvēra, ka inficēšanās ar Covid-19 pārsvarā notiek iekštelpās.

"Ārpus telpām vīrusa izplatība ir minimāla, jo arī vējš neļauj vīrusa daļiņām koncentrēties vienā vietā, kā tas notiek iekštelpās".

Tomēr Perevoščikovs pauda viedokli, ka inficēšanās svaigā gaisā ir iespējama - ja cilvēki kopā pavada ilgu laiku runājot, neievērojot distancēšanos. "Saslimšanu ārpus telpām var veicināt cilvēku pulcēšanās lielās grupās, tas veicina tuvu kontaktu, radot papildu iespēju inficēties," uzsvēra epidemiologs.

Viņš atgādināja, ka, atrodoties ārpus telpām, ir jāizvērtē ārējie apstākļi, proti, vai terasē, kura ir pielīdzināma cilvēka būšanai ārpus telpām, ir aprīkota ar jumtu vai pagaidu sienām, kas varētu kavēt gaisa apmaiņu, līdz ar to paaugstinot inficēšanās riskus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē