Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IeM: Latvijai ir sagatavoti rīcības plāni, mainoties situācijai uz robežas ar Baltkrieviju

Latvijai ir sagatavoti rīcības plāni gadījumiem, ja situācija uz robežas ar Baltkrieviju mainīsies, paziņojumā presei norāda iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Iekšlietu ministrija (IeM) aģentūru LETA informēja, ka Valsts robežsardze un citi dienesti rūpīgi seko ziņām no Polijas-Baltkrievijas robežas un notikumu attīstībai Baltkrievijā. Pirmdien notikusi kārtējā sanāksme starp IeM, Aizsardzības ministriju, Ārlietu ministriju un atbildīgajiem dienestiem. Tāpat notikusi sazināšanās ar kolēģiem Lietuvā un Polijā.

Lai arī pēdējās nedēļās ievērojami saasinājusies situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas, Latvija novēro ievērojami mazāku nelikumīgo robežšķērsotāju skaitu, bet situācija var mainīties, un arī mainīgajiem scenārijiem IeM esot sagatavojusi rīcības plānus.

Turpinās sadarbība starp Valsts robežsardzi, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citiem dienestiem, lai nodrošinātu robežas aizsardzību. Nepieciešamības gadījumā nekavējoties tikšot lemts par robežkontroles pastiprināšanu.

IeM atgādina, ka jau ir ierīkota vairāk nekā puse pagaidu dzeloņstiepļu žoga uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, un darbus plānots pabeigt novembrī. Tāpat Ministru kabinetā ir atbalstīts un Saeimā iesniegts likumprojekts, lai nodrošinātu ātru un efektīvu robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi.

Reaģējot uz situācijas saasināšanos uz Polijas robežas, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) sociālajā tīklā "Twitter" ierakstījis, ka turpinās Baltkrievijas hibrīduzbrukuma eskalācija pret Poliju. Latvija esot vienota ar Poliju un pieprasa, lai ES un ES valstis atbalstītu Poliju šajās grūtajās stundās.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos pirmdien izplatās videoieraksti, kas liecina, ka simtiem vai pat tūkstošiem migrantu kolonna gar Baltkrievijas automaģistrāli plūst Polijas robežas virzienā.

Tāds skats fiksēts Baltkrievijas Grodņas apgabalā, netālu no Kužnicas-Bruzgu robežkontroles punkta uz šosejas, kas no Minskas ved Bjalistokas virzienā.

Šo informāciju apstiprinājis arī Polijas drošības dienestu pārstāvis Staņislavs Žarins, piebilzdams, ka migrantu kolonnu apsargā un tās virzību kontrolē Baltkrievijas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki.

Kā norādījis Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta vadītājs Rustams Ļubajevs, saskaņā ar dažādu avotu informāciju Baltkrievijā Polijas robežas tuvumā varētu atrasties no 1000 līdz 5000 migrantu. Pēc viņa teiktā, ziņas par migrantu koncentrēšanos pie robežas saņemtas jau nedēļas nogalē un arī Lietuvas robežsardze gatavojas jebkādai iespējamajai notikumu attīstībai, pārdislocējot spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē