Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kalniete: Par Covid-19 globālo katastrofu ļoti liela atbildība ir jāuzņemas Ķīnai

Par Covid-19 globālo katastrofu ļoti liela atbildība ir jāuzņemas Ķīnai, jo tieši šajā valstī sākās pandēmija, bet tagad Ķīna atsakās pieļaut neatkarīgu izmeklēšanu, šorīt intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV).

Pēc viņas teiktā, Ķīnas atteikšanās pieļaut neatkarīgu izmeklēšanu par to, kā Covid-19 pandēmija sākās, ir ļoti bezatbildīga rīcība.

Politiķe skaidroja, ka šāda izmeklēšana nav vajadzīga kādu sankciju vai atriebības dēļ, bet gan lai iegūtu precīzas zināšanas, kā uzlabot reaģēšanas spējas līdzīgās situācijās, "jo šī, ļoti iespējams, nebūs pēdējā vīrusu mutācija, kas var apdraudēt mūs visus globāli".

Lūgta komentēt Ķīnas pašreizējo stratēģiju attiecību uzturēšanai ar citām valstīm, eiroparlamentāriete skaidroja, ka lielvalsts īstenotā tā sauktā "Masku diplomātija" ir veids, kā novērst pārējās pasaules uzmanību no savas atbildības un likt aizmirst, ka pandēmijas sākumā patiesie fakti par to tika slēpti.

Kā ziņots, Covid-19 līdz šim visā pasaulē varētu būt prasījusi ap 250 000 cilvēku dzīvību. Tiek uzskatīts, ka vīrusa izcelsmes valsts ir Ķīna, kur arī aizsākās pirmais Covid-19 uzliesmojuma vilnis, tomēr sākotnēji Ķīnas varasiestādes centās noklusēt patiesos faktus par jauno vīrusu.

Top komentāri

bet
b
Cik liela ir Ķīnas atbildība, lai pēta izmeklētāji. Savukārt vislielākā atbildība epidēmijas izplatībā katrā atsevišķā valstī ir attiecīgās valsts valdībai. Ja robežas tiktu slēgtas laikus, tad nekāda epidēmija nebūtu iegājusi vai arī ātri tiktu apturēta. Valstu robežu atvērtība ir noziegums pret šo valstu tautām.
neesmu pārliecināts
n
vai Kalnietes teikto vēsturnieki pierakstīja.
nujā
n
Briest Trešais pasaules starp ASV un Ķīnu, jo kanclers Tramplers grib uzkraut viņiem visas personiskās neizdarības un neprātus. Bet tas Pacifika reģionā notiek, kas mums Eiropā par daļu? Domājat bez Ķīnas precēm un tranzīta iztikt papildus likvidētajam Krievijas biznesam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē