Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kučinskis: Par jauniem bēgļu plūsmas sadales plāniem būs jālemj nākamajai Saeimai

Par jauniem bēgļu plūsmas sadales plāniem būs jālemj nākamajai Saeimai, ceturtdien neformālajā Eiropadomes sēdē atzina Latvijas premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Sanāksmē atzīts, ka pārskatāmā nākotnē aktualizēsies jautājums par jaunu bēgļu sadali starp ES valstīm. "Skaidrs, ka Latvijā par jaunu bēgļu plūsmas sadali būs jālemj jau nākamajam Saeimas sasaukumam. Eiropā šobrīd arvien vairāk izkristalizējas viedoklis, ka ES dalībvalstīm ir vai nu jāuzņem papildu bēgļi, vai arī jādod finansiālais ieguldījums tā dēvētā bēgļu jautājuma risināšanai," pauda Kučinskis.

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka sanāksmē tika spriests par aktualitātēm, kas saistītas ar migrāciju Eiropā, un nonākts pie secinājuma, ka Eiropas Savienībai (ES) būtu ciešāk jāsadarbojas ar Ēģipti šajā jomā.

Šajā kontekstā nākamgad plānots Āfrikas samits Ēģiptē, kurā tiks spriests par šo jautājumu. Lai gan ES izdevies ievērojami samazināt migrantu plūsmu, salīdzinot ar 2015.gadu, nelegālā migrācija joprojām ir milzīga problēma, kas prasa risinājumu. ES dalībvalstu līderi pauda atbalstu sarunām starp ES un Ēģipti un samita noorganizēšanai par migrāciju un ekonomisko sadarbību starp ES un arābu valstīm.

Tāpat migrācijas kontekstā tika spriests par nepieciešamību turpināt ES ārējās robežas aizsardzību. Kučinskis norādīja, ka Latvija turpina atbalstīt ES ārējās robežas aizsardzību, lai tādējādi cīnītos pret cilvēku kontrabandu uz ES.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nelegālā migrācija NAV problēma, problēma ir robežu nesargāšana!!! āfrikā līdz 2050. gadam iedzīvotāju skaits kārtējo reizi dubultosies, un jau tagad aptuveni 70% āfrikas iedzīvotāju ir zem 30 gadiem. un jau šobrīd uz eiropu grib doties kādi 100 miljoni afrikāņu, viņus visus ko, dalīt pa eiropu vajadzēs? piedodiet, bet tā nav mana problēma, ka kāds nekontrolēti vairojas kā truši, un ka dēļ pārapdzīvotības sāk trūkt ēdiena, ūdens un citu resursu. turklāt āfrika ir bagātākais kontinents un strādājot tur varētu dzīvot zaļi. bet patiesība ir visiem zināma - nēģeri grib eiropas dzīves līmeni, bet strādāt kā eiropieši negrib. nu nevajag viņus te, un neviens nekur nav jādala.
Such Fun!
S
No šī raksta nav saprotams, kurā brīdī nelegālie imigranti un robežpārkāpēji ir kļuvuši par bēgļiem un "bēgļu plūsmu"? Tas ir žurnālistu vai premjera analfabētisms? Šobrīd nekādas "bēgļu plūsmas" nav. Ir nelegālo imigrantu un robežpārkāpēju masas, kas laužas iekšā Spānijā. Bailes, ka turpinoties invāzijai, Latvija turpinās Rinkēviča uzsākto mīkstmiesīgo kursu, galvenais iemesls, lai nebalsotu par Vienotību.
reptilis
r
...un kādam ir vēlēšanās par šito ņuņu balsot?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē