Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LU un biedrība Glābiet bērnus pētīs Covid-19 pandēmijas ietekmi uz bērnu veselību un attīstību

Latvijas Universitāte (LU) un biedrība "Glābiet bērnus" pētīs Covid-19 pandēmijas ietekmi uz bērnu veselību un attīstību, aģentūru LETA informēja LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore un biedrības "Glābiet bērnus" valdes priekšsēdētāja Inguna Ebela.

Plānots, ka abas iestādes pētīs, prognozēs un modelēs Covid-19 pandēmijas sekas uz bērnu veselību un attīstību.

Vienlaikus starpiestāžu sadarbība paredz informēt sabiedrību par Covid-19 potenciāli smago fiskālo ietekmi uz vairāku paaudžu bērniem, viņu veselības stāvokli, izglītības kvalitāti, konkurētspēju starptautiskajā darba tirgū un socializāciju. Tāpat paredzēts, ka sabiedrība tiks informēta par Covid-19 izcelsmi, vakcinācijas drošību un retajām kontrindikācijām, vecāku un sabiedrības atbildību infekcijas apdraudējuma novēršanā bērniem sabiedrības visaptverošas vakcinācijas ceļā.

Ebela uzskata, ka Latvijā šāds sadarbības posms iztrūkst jau 30 gadus, un tā sekas ir sliktākie bērnu veselības, izglītības un labklājības rādītāji Baltijas reģionā un vairākumā Eiropas Savienības valstu.

"Pašreizējos pandēmijas apstākļos beidzot jo īpaši nepieciešams iedibināt starpdisciplināru pieeju bērnu attīstības, izglītības, veselības un fiskālās nastas apdraudējumiem, ko bērniem uzkrauj nepārdomāta valsts politika, kas ne reizes nav starpdisciplinārā zinātnieku komandā izvērtēta bērna labāko interešu griezumā," aģentūrai LETA pauda Ebela.

Nākamā gada 26.janvārī norisināsies zinātniskā konference "Covid-19 ietekme uz bērniem, tiesības un atbildība", kas plānots kā pirms solis abu iestāžu sadarbībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē