Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ministrs: Veselības nozares finansējumam pēc trīs gadiem jāpieaug līdz 2,5 miljardiem eiro

Veselības nozares finansējumam tuvāko trīs gadu laikā jāpieaug līdz 2,5 miljardiem eiro, intervijā Latvijas Radio pauda jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Viņš sacīja, ka nākamā gada budžets veselības nozarei būs lielāks par aizejošā gada finansējumu, un tas ļaus virzīties uz minēto mērķi - 2,5 miljardi pēc trīs gadiem. Šogad veselības nozares budžets ir ap 1,8 miljardiem eiro.

Abu Meri uzsvēra, ka viņa izredzes panākt uzlabojumus nozarē būs lielā mērā atkarīgas no spējas sadarboties gan ar pašiem mediķiem, gan kolēģiem valdībā. Jaunais ministrs arī plānojot sarunu ar iepriekšējo veselības ministri Līgu Meņģelsoni.

Starp Abu Meri prioritātēm ir gan medikamentu cenu politikas sakārtošana un kompensējamo medikamentu klāsta paplašināšana, gan veselības aprūpē strādājošo atalgojuma sistēmas iedzīvināšana, gan ģimenes ārstu institūta stiprināšana, gan arī efektīvas un plaši funkcionējošas e-veselības sistēmas radīšana.

Runājot par e-veselību, Abu Meri atzina, ka pašreizējā sistēma ir nepieņemama, tāpēc, visticamāk, būtu jārada kaut kas pilnīgi jauns, kas nodrošinātu arī lielāku pacienta ārstēšanā ieguldītā finansējuma plūsmas caurspīdīgumu.

Kā ziņots, Abu Meri par veselības ministru tika apstiprināts pirms nedēļas notikušajā Saeimas balsojumā par uzticības izteikšanu jaunajai Evikas Siliņas (JV) valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē