Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks: Latvija ir celta uz stingriem, likumiskiem pamatiem

4.maijs, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, ir atgādinājums ne tikai tam, ka brīvības ideja dzīvo, bet arī tam, ka valsts ir celta uz stingriem, likumiskiem pamatiem, Jēkabpilī bruņoto spēku militārajā parādē sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P).

Pabriks akcentēja, ka šodiena ir pierādījums tam, ka idejas ir stiprākas par nāvi. Politiķis runāja par brīvas un demokrātiskas valsts izveidi, kā arī uzsvēra, ka ideja par brīvu valsti dzīvoja arī padomju okupācijas gados. Kad ideja ir dzimusi, to neviens vairs nevar apstādināt, piebilda Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka Latvija ir celta uz stingriem, likumiskiem pamatiem. Šī nav tā valsts, ko ir piedzīvojuši senči, - kad naktī varēja atnākt pēc cilvēka, ielikt vagonā un nosūtīt uz Sibīriju, norādīja Pabriks. Viņš sacīja, ka mēs zinām, cik dārga ir brīvības un tiesiskuma cena.

Ministrs arī mudināja lepoties ar to, cik daudz esam izdarījuši, kā arī ticēt Latvijai, bruņotajiem spēkiem un sev.

Kā ziņots, Jēkabpilī šodien notiek Nacionālo bruņoto spēku (NBS) diena, tostarp, bruņoto spēku militārā parāde.

Parādi, kurā piedalās vairāk nekā 700 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu, komandē Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs un NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Parādē piedalās vairāk nekā 70 Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts policijas tehnikas vienību.

Lai iepazīstinātu ar NBS arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, pirms vairākiem gadiem aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju - valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu. Bruņoto spēku dienas pasākumi kopš 2013.gada norit ar devīzi 4.maijs - Brīvības svētki.

Pirmā šāda diena notika 2012.gadā Rēzeknē.

 

Top komentāri

interesanti
i
Tikai ar korupciju un tieslietām tā nevisai... Kaut kas jāmaina!
Ivars
I
Kādi Tev te likumiski pamati, visur mafija zog un blēdās uz nebēdu!
melnais humors
m
Ja Pabriks saka, ka valsts celta uz likumīgiem pamatiem, tas drīzāk varētu nozīmēt, ka mafija un korumpētā birokrātija ir leģitimizējušas savu noziedzīgo darbību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē