Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks: Leiena labi saprot Baltijas valstu ģeopolitiku un vajadzības

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam nominētā Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena labi saprot Baltijas valstu ģeopolitisko situāciju un vajadzības, sarunā ar aģentūru LETA norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P).

Ministrs uzskata, ka Leiena kā EK prezidente izprastu Baltijas valstu vajadzības krietni labāk nekā iepriekšējie EK prezidenti. Pabriks piebilda, ka drošības jautājumi pēdējos gados ir kļuvuši par vienu no aktuālākajām tēmām Eiropā.

Ministrs arī norādīja, ka viņš pēdējā laikā ir labi iepazinis Leienu, kura arī nesen viesojās Latvijā.

Raksturojot Leienu, Pabriks pauda, ka viņa ir uzņēmīga politiķe, kas nebaidās no atbildības un lēmumu pieņemšanas. Pabriks arī izteica pieņēmumu, ka tieši tas ir bijis viens iemesliem, kāpēc prezidenta nominēšana aizkavējās, proti, politiķi meklējuši kompromisa kandidātu - tādu politiķi, kurš nekonkurētu ar valstu vadītājiem.

Attiecīgi ministrs norādīja, ka Leienas nominācija Latvijai ir izdevīga gan no personīgo attiecību, gan izpratnes viedokļa.

Kā ziņots, dalībvalstu līderi uz EK prezidenta amatu oficiāli izvirzījuši pašreizējo Vācijas aizsardzības ministri Leienu, kura pārstāv centriski labējo Eiropas Tautas partiju (EPP).

Eiropadomes prezidents būs Beļģijas premjerministrs Mišels, kas pārstāv liberāļus.

Lai Leiena kļūtu par EK prezidenti, viņas kandidatūra vēl ar balsu vairākumu jāapstiprina Eiropas parlamentā (EP).

Taču lielākā daļa EP frakciju līdz šim ir uzstājusi, ka deputāti šajā amatā apstiprinās vienīgi pretendentu, kurš EP vēlēšanās startēja kā kādas partijas vadošais kandidāts, bet Leiena šim kritērijam neatbilst.

Saskaņā ar panākto vienošanos uz ES ārlietu dienesta vadītāju amatu izvirzīts sociālistu pārstāvis un pašreizējais Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs.

Savukārt Starptautiskā valūtas fonda izpilddirektore Lagarda izvirzīta uz ECB vadītāja amatu.

Top komentāri

rekur
r
Pabrikam, kurš sevi pasniedz, kā izcils politologs,jau nu vajadzēja zināt, pirmkārt, vāciešu vērtējumu un atsauksmes par Lajenu. "Vājākais ministrs Vācijas valdībā. Cilvēks, bez organizātoriskām spējām,kurš neko neprot noorganizēt. Politiķis -teorētiķis {droši vien kaut kas līdzīgs pašam Pabrikam}. Līdz kliņķim nolaidusi vācu Bundesvēru. Slikti atrod kopīgu valodu ar padotajiem". Viņu aizvāca no vācu valdības, lai nemaisās pa kājām. Eiropas prakse- mājās caurkritušus politiķus izsūta uz Briseli. Ko no viņas gaida Pabriks?
melnais humors
m
Ja šis te mankurts un sulainis saka, ka Leiena labi saprot Baltijas valstu ģeopolitiku un vajadzības, tas droši vien nozīmē, ka viņai nav pat nojautas kas tās Baltijas valstis ir, un kur tās atrodas.
atmiņa
a
Pabriks būs aizmirsis pateikt, ka šī tante ir federāliste. Federālisti ir tie, kas grib izveidot vienotu Eiropas Federāciju (ļaunas mēles melš, ka impēriju), valstīm atstājot pašvaldību funkcijas. Visa vara Briselē, pārējie ir nabaga radinieki, kas žēli lūgs izpildīt kaut vai 1% no viņu interesēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē