Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pabriks: Valsts naidnieka mērķis ir parādīt Latviju kā neveiksmīgu valsti

"Ir jārēķinās, ka jebkuras Latvijas iekšpolitikas problēmas vēlēšanu gadā valsts ārējie naidnieki var pastiprināt un izmantot kā iemeslu uzbrukumam informācijas telpā. Mērķis ir diskreditēt valsti, sagraut tai ticību un izplatīt vēstījumu, ka esam tā sauktā "failed state" jeb neizdevusies valsts," paziņojumā medijiem norāda Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Šobrīd ir jāuzticas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēlmei šo darbu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas. Vienlaikus no tiesībsargājošās iestādes tiek sagaidīts ātrs un profesionāls rezultāts. Savukārt finanšu un banku sektoram ir jānovērš starptautisko organizāciju izteiktie pārmetumi, jāatjauno vietējās un starptautiskās sabiedrības uzticība un jādemonstrē spēja rīkoties.

Sevišķi svarīgi - neignorēt faktu, ka šis ir vēlēšanu gads un šo notikumu sakritība, parādīšanās un eskalācija tieši šobrīd liek izdarīt nopietnus secinājumus par to, kas mūs sagaida turpmākos mēnešus līdz Saeimas vēlēšanām šī gada rudenī.

Visa Rietumu pasaule priekšvēlēšanu laikā saskaras ar vieniem un tiem pašiem draudiem. Tā ir cīņa par cilvēku prātiem ar smalki izstrādātām informācijas un psiholoģijas operācijām, par kurām pati sabiedrība ļoti bieži nemaz nenojauš. Šīs metodes piedzīvo savu uzvaras gājienu, pateicoties gan interneta un sociālo tīklu popularitātei, gan arī tam, ka cilvēki par to netiek pietiekami brīdināti un paši līdz tam bieži nemaz neaizdomājas.

Diemžēl mums ir jārēķinās, ka jebkura iekšpolitikas krīze un arī mazāks notikums var tikt pastiprināts no ārējiem spēkiem, kuriem Latvijas neatkarība, brīvība un attīstība vienmēr ir bijusi traucējoša. Mūsu neveiksmes var tikt izmantotas jau iepriekš sagatavotā informācijas izplatīšanas algoritmā. Analizējot aizvadīto vēlēšanu norises citviet pasaulē, būtu naivi iedomāties, ka Latviju, jo īpaši ņemot vērā mūsu ģeopolitisko situāciju, tas neskars. Tieši pretēji, Latvijas simtgadē un vēlēšanu gadā ar to saskarsimies pastiprināti.

Mūsu valsts naidnieks gadiem ir vēlējies vājināt Latvijas demokrātiskās vērtības, būvējot un izplatot vēstījumu par Latviju kā neizdevušos valsti. Tagad redzam, ka Latvijas mēģinājumi risināt savu finanšu un neuzticības krīzi, tiek ļoti mērķtiecīgi slāpēti ar stāstu par Latviju kā "korumpētu un uz finanšu kraha esošu valsti".

Tuvākie mēneši Latvijai būs spriedzes pilni, tāpēc aicinu katru analizēt procesus un kritiski izvērtēt informācijas avotu, kam uzticēties.

Top komentāri

diemžēl
d
Pateicoties tādiem korumpantiem kā Pabriks un viņa zaglīgajai mafijai, dēvētai par partiju, valsts ienaidniekiem sabiedrotie šeit nav jāmeklē.
reptilis
r
Jā..ā,muļķis vai izliekas....vajadzēja no sākuma spogulī paskatīties ,pirms runāt,pašiem nevajag zagt...melot...un ,tad neviens ienaidnieks nevarēs ar pirkstiem bakstīt:((...a tagad,Krievija izmantos...un pareizi darīs! Kāpēc neizmantot ienaidnieka stulbumu?
Nevajag
N
pašiem dot iemeslu. Tad nevienam nebūs iespējams apgalvot, ka šī ir neveiksmīga valsts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē