Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Saeimas priekšsēdētāja: Latvija ir gatava piedalīties Ukrainas atjaunošanā

Latvija ir gatava piedalīties Ukrainas atjaunošanā, un mūsu pilsoniskā sabiedrība un privātais sektors ir apņēmības pilni atbalstīt Ukrainu, otrdien Šveices pilsētā Lugāno uzrunājot Ukrainas atjaunošanai veltītās konferences dalībniekus, norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Krievijas karš pret Ukrainu ir izraisījis nopietnas ilgtermiņa ģeopolitiskās, ekonomiskās un humanitārās sekas arī tālu ārpus Eiropas, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka pasaulei ir skaidri jāsaredz - Ukraina šajā karā ir upuris, kas aizstāv savu tautu un zemi.

Turklāt ilgstošu mieru un drošību Eiropā var nodrošināt tikai Ukrainas pilnīga uzvara un Krievijas pilnīga sakāve, uzsvēra Mūrniece, minot, ka, jo agrāk tā tiks sasniegta, jo agrāk sāksies ekonomikas atveseļošanās un izaugsme.

"Ukrainas valdībai ir jānosaka savas valsts atjaunošanas plāna prioritātes. Lēmums piešķirt Ukrainai kandidātvalsts statusu skaidri noenkuro Ukrainu Eiropas Savienības kartē," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa arī atzīmēja, ka Ukrainas atbalstam ir jābūt saistītam ar reformām, to tuvinot Eiropas Savienībai. "Pēc kara beigām Ukrainas mērķis ir kļūt par modernu Eiropas valsti. Mēs esam ieinteresēti pārvērst sapni par realitāti," pauda Mūrniece.

Jau ziņots, ka Mūrniece līdz 6.jūlijam darba vizītē uzturēsies Šveices pilsētā Lugāno, kur tiksies ar Šveices parlamenta - Nacionālās padomes - prezidenti Irēnu Kēlinu un piedalīsies Ukrainas atjaunošanai veltītā konferencē, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Ukrainai veltīta konference reizi gadā norisinās jau kopš 2017.gada un iepriekš bija pazīstama kā Ukrainas reformu konference. Šogad konferenci kopīgi rīko Ukraina un Šveice, un tā pārdēvēta par Ukrainas atjaunošanas konferenci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē