Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Smiltēns: Reģionus ietekmējošās reformās jāņem vērā vietējie apstākļi

Reģionus ietekmējošās reformās, tajā skaitā veselības aprūpē, ir jāņem vērā vietējie apstākļi, sacīja viens no koalīciju veidojošā Apvienotā saraksta (AS) līderiem, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Ieklausīšanās slimnīcu un pašvaldību vadībā ir īpaši svarīga laikā, kad opozīcijas politiķi Ainārs Šlesers (LPV) un Aleksejs Rosļikovs ("Stabilitātei!") cenšas destabilizēt situāciju ar virzību uz Saeimas atlaišanu, teica AS politiķis.

Pašlaik svarīgākās lietas ir drošība un ekonomika, kam seko jau ilgu laiku risināmas problēmas veselībā un izglītībā, norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Imigrācijas politikā vispirms no valsts drošības iestādēm esot jāsaņem atzinums par kādu izmaiņu veikšanu, ņemot vērā, ka migrācija tiek izmantota kā ierocis, kam piemērs ir situācija pie Baltkrievijas robežas. Skaidrs, ka ir jāmaina situācija, kad no Polijas tiek īrēti darbinieki, kas nav izdevīgi mūsu ekonomikai, bet reizē prioritātei ir jābūt valsts drošībai, sacīja Smiltēns.

Gan izglītības, gan veselības jomā reformu sagatavošanas laiks ir 15.augusts, kad veselības aprūpes nodrošināšanā ir jāpiedāvā sistēmiska modeļa maiņu, atzīmēja AS politiķis.

AS veidojošās partijas izteikti spēcīgi ir pārstāvētas reģionos, un Smiltēns arī mudinājis veselības ministri Līgu Meņģelsoni (AS) slimnīcu tīkla reformu sagatavot, šo jautājumu uz vietas izrunājot ar slimnīcām, pašvaldībām un vietējiem cilvēkiem.

Ja šāda pieeja netiktu īstenota, tad, ņemot vērā Šlesera un Rosļikova aktivitātes, politiskā situācija var kļūt vēl daudz sliktāka, uzskata Smiltēns.

Kā ziņots, piektdien apmēram 1000 cilvēku pulcējās laukumā pie Rīgas pils, lai kopā ar opozīcijas politiķa Šlesera partiju "Latvija pirmajā vietā" iestātos par Saeimas atlaišanu, novēroja aģentūra LETA.

Šlesers ir pārliecināts, ka izdosies savākt nepieciešamos 155 000 parakstu referendumam par Saeimas atsaukšanu. Par to varēs sākt parakstīties ne agrāk kā no 1.novembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē