Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stankevičs: Lieldienas dod labu iespēju pareizi iecentrēt uzstādījumus nākamajai Latvijas simtgadei

Lieldienas dod labu iespēju pareizi iecentrēt uzstādījumus nākamajai Latvijas simtgadei, aģentūrai LETA pauda Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Viņš uzsvēra, ka šajās dienās esam aicināti apcerēt dievišķo mīlestību, kura dega Jēzus Kristus sirdī, konfrontāciju ar cilvēcisko, pasaulē esošo ļaunumu. "Šī konfrontācija turpinās arī šodien. Ļaunuma un dievišķās mīlestības sadursmi cilvēku sirdīs un mūsdienu pasaules reālitātē labi parāda Ekumeniskā Krusta ceļa meditācijas un norise. Tā ir laba iespēja paskatīties uz mūsu situāciju no cita skatupunkta nekā parasti - šoreiz no putna lidojuma augstuma, no Kristus augšāmcelšanās rīta perspektīvas," skaidroja garīdznieks.

Stankevičs pauda, ka Svētais Pāvils, vēršoties pie ticīgajiem, rakstījis, ka "viņu sirdīm jātop stiprinātām ar mīlestības pilnu pamācību, lai viņi bagātīgi iegūtu atziņas pilnību un izprastu Dieva noslēpumu, proti, Kristu, kurā apslēptas visas gudrības un atziņas bagātības".

Tāpēc katoļu baznīcas vadītājs novēl visiem nebaidīties smelties no šīm gudrības un atziņas bagātībām, kas apslēptas Jēzus Kristus nāves un augšāmcelšanās noslēpumā, un kas varot mums palīdzēt veidot labāku un skaistāku Latviju tās nākamajā simtgadē.

 

Top komentāri

Ak. šī pļāpa!
A
Viņš pats Dieva valstībā neiet, un citus arī tur nelaiž. Lūk, kā sagandē citus cilvēks ar Dieva vārdiem uz lūpām, bet ar čūskas indi sirdī. Tādi kā Stankevics ir atmetuši mīlestību, kaisles un baudkāres dēļ, un liekulība ir viņam kā otrā āda pieaugusi.
Neticu dievam, bet
N
VISLIELĀKĀ cieņu cilvēkam, kas publiski pauda visas sabiedrības vairākuma viedokli PRET Trojas zirga Stambulas konvenciju un PRET Gejropas uzspiestajām dažu savtīgu onkuļu un NVO viltus "vērtībām" genderismu, gejlezbismu, Ģimenes noliegšanu un tās graušanu, mazu bērnu psihes deformēšanu ar transvestītu palīdzību, Latvijasi pilnīgi sveša dzīvesveida tuksnesī augušu potenciālo galvas griezēju un dzīvotāju uz pabalstiem uzspiešanu u.c.
skumjais
s
Nu protams - bez Lieldienám Latvijai bútu pilnígi neuzstádáma nákotne. Nu, ko var murgot?! Es brínos, ka shím "véstures atraugám" joprojám káds dod várdu masmedijos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē