Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ušakovs: Saskaņa šobrīd ir tiešām grūtā situācijā

Partija Saskaņa šobrīd ir tiešām grūtā situācijā, trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja partijas līderis, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S) un uzsvēra, ka politiskajam spēkam "sākumā ir nepieciešams stabilizēties, bet pēc tam kaut ko mainīt".

Ušakovs sacīja, ka sestdien partijas Saskaņa kongresā nenotiks šķelšanās un nebūs strīdu.

"Pirmkārt, rītdien kongresa delegātiem tiks piedāvātas izmaiņas partijas statūtos, kas nozīmē, ka tiks pārveidota partijas dome. Partijas dome sastāvēs tikai no pašvaldību, Saeimas vai Eiropas Parlamenta deputātiem, un viens no scenārijiem, kas tiks piedāvāts delegātiem, tas ir - ievēlēt Jāni Urbanoviču par valdes priekšsēdētāju," sacīja Ušakovs un piebilda, ka dotajā brīdī partijā akūti ir vajadzīgs darbs ar cilvēkiem, organizatoriskais darbs. "Šeit Jānis noteikti ir vislabākais ne tikai Saskaņā, bet kopumā, es teiktu, arī Latvijas politikā," uzsvēra Ušakovs. 

Viņš sacīja, ka rīt kongresā izvirzīs savu kandidatūru partijas domes priekšsēdētāja amatam. "Partijas domes uzdevums būs gatavoties 2021.gadam, tai skaitā atbildība arī par visu sarakstu sastādīšanu, un, ja delegāti atbalstīs, tad mums ar Urbanoviču būs milzīga atbildība," piebilda Ušakovs.

Tāpat viņš norādīja, ka Saskaņai "sākumā ir nepieciešams stabilizēties, bet pēc tam kaut ko mainīt".

"No vienas puses, mums nav pamata tagad sūdzēties par to, ka mums bija par maz panākumu, mēs daudz esam izdarījuši. Mums arī ir kļūdas. Mums dotajā brīdī ir tiešām grūta situācija. Bet, ja mēs saliksim mūsu pozitīvo pieredzi ar vēlmēm, es domāju, ka mums izdosies," sacīja Ušakovs.

Taujāts, kādas ir partijas lielākās pieļautās kļūdas, Ušakovs sacīja, ka partija pēdējos gados pārāk ekstensīvi attīstījās un bija pārāk pašpārliecināta par sevi. 

"Mums rītdien kongress pat nav par partiju, rītdien kongress ir par Saskaņas ideju. Mums tas ir gods uzticēts no mūsu vēlētājiem, atbalstītājiem aizstāvēt šīs idejas. Rītdienas kongresā ievēlētā vadība plāno sagatavot nākamajiem mēnešiem un gadiem diviem, ko mēs darīsim. Mēs, vai nu pierādīsim, ka mēs esam tie, kam joprojām var uzticēt godu aizstāvēt Saskaņas idejas, vai nāks cits."

Top komentāri

Kuzja un Muris
K
Ušakovs varētu ātri likvidēt šo grūto krīzi ar taisni uz priekšu izstieptām rokām ierodoties valsts policijā vai kādā citā tiesībsargājošā iestādē un atzīties Rīgas mērķtiecīgā putināšanā.
Mikola Konoņenko
M
Ņils pēdējā laikā parādās fotogrāfijās tādā raudulīgā ģīmī. Diezin, ko tas varētu nozīmēt? Laikam bezbēdis bēdājas, ka devis rīkojumu Kuzjam un Murim laupīt zēnību vai nodevis Moskovijas sadarbības partnerus aizlēkšodams uz EP.
Irlielāmērāticams
I
ka "grūtā situācijā" ir tikai tāda "partija" , kura patiesībā nav partija, bet kaut kāds šaura personu loka, vai viena "saulveža" projekts. Ja partija ir politiskas idejas nesēju kopa, tad nevar rasties nekādas problēmas. Problēma var būt vienīgi "idejas bankrots". Nekā personīga, šo es attiecinu uz visām "partijām". PS. Tekstu, protams, nelasīju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē