Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ušakovs: Rīgas domē ievēlētiem deputātiem būs milzīgs izaicinājums atrast kopsaucējus

Rīgas domē ievēlētiem deputātiem būs milzīgs izaicinājums atrast kopsaucējus, prognozēja bijušais ilggadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Partijas Saskaņa Domes vadītājs politiskā spēka sniegumu līdz oficiālo rezultātu paziņošanai pagaidām atturas komentēt, uzsverot, ka tas, kā jaunais domes sasaukums un pati Saskaņa tajā varēs strādāt turpmākos piecus gadus, atkarīgs ne tikai no procentuālā sadalījuma, bet arī cilvēkiem, kas būs iekļuvuši domē.

Ušakovs gan akcentēja, ka patlaban iespējams prognozēt grūtības izveidot koalīciju un sastrādāties domē ievēlētajiem cilvēkiem. "Ievēlētajiem deputātiem būs milzīgs izaicinājums atrast kopsaucējus," uzskata politiķis.

Ušakovs gan solīja, ka neatkarībā no tā, vai Saskaņas politiķi domē būs pozīcijā vai opozīcijā, viņi strādās rīdzinieku labā.

Vērtējot salīdzinoši zemo vēlētāju aktivitāti šajās vēlēšanās, Ušakovs pauda, ka pēdējā pusotra gada notikumi nav veicinājuši rīdzinieku vēlmi aktīvāk piedalīties vēlēšanās. Viņaprāt, zemā aktivitāte pamatā ir saistīta ar cilvēku bažām par Covid-19.

"Vēlēšanu organizēšana, kad Eiropa ir slēgta un ir Covid-19 draudi, arī nospēlēja lomu. Savukārt politiskie faktori te ir sekundāri, jo cilvēki pamatā baidās par Covid-19," vērtēja Eiropas Parlamenta deputāts.

Kā ziņots, jaunajā Rīgas domes sasaukumā ārkārtas vēlēšanu rezultātā varētu iekļūt pat astoņi partiju un to apvienību saraksti, liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes ar pētījumu aģentūras SKDS atbalstu veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē