Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valainis: Latvijas atbalsts Ukrainas rekonstrukcijai turpināsies

Latvijas atbalsts Ukrainas rekonstrukcijai turpināsies, ceturtdien sacīja Latvijas ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), attālināti tiekoties ar Ukrainas Ministru kabineta ministru Oļegu Ņemčinovu.

Kā aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM), abi ministri tikšanās laikā pārrunāja ar Latvijas-Ukrainas Starpvaldību komisijas (SVK) darbu saistītus jautājumus, turpmāko Latvijas atbalstu Ukrainas rekonstrukcijai, kā arī gaidāmās Latvijas EM valsts sekretāra un vēlāk arī paša ministra vizītes Ukrainā.

Valainis atzina, ka Latvija ir ieinteresēta jaunu ekonomiskās sadarbības projektu īstenošanā ar Ukrainu dažādās jomās, sākot ar transportu, izmantojot Latvijas ostu sniegtās iespējas, līdz inovācijām un tehnoloģijām, attīstot sadarbību kosmosa un tīro tehnoloģiju jomā. No 19. līdz 22.februārim gaidāmās EM valsts sekretāra vizītes laikā Ukrainā viņu pavadīs arī 20 Latvijas uzņēmēju delegācija no dažādām nozarēm. Paredzēta arī sadarbības līgumu slēgšana.

Vienlaikus Valainis pauž gatavību uzklausīt Ukrainas pārstāvju viedokļus par turpmāk sniedzamā Latvijas humānā atbalsta formām un virzieniem.

Ņemčinovs atzina, ka novērtē Latvijas sniegto praktisko palīdzību Ukrainas rekonstrukcijai, kā arī dažādās diplomātiskās un simboliskās aktivitātes.

EM līdz šim ir sniegusi atbalstu Ukrainai, Čerņihivas apgabalam, 2023.gadā organizējot humānās palīdzības sniegšanu divu miljonu eiro apmērā. Čerņihivas apgabala iedzīvotājiem tika nodrošinātas 12 moduļu mājas dzīvojamā fonda atjaunošanai, 88 bērnu ārtelpu rotaļlaukumu aprīkojumi un mēbeles Čerņihivas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu labiekārtošanai, kā arī 32 ģeneratori, lai nodrošinātu Čerņihivas apgabala valsts un pašvaldības iestāžu darbības nepārtrauktību, tuvojoties ziemas sezonai.

Latvijas valdība ir paudusi apņemšanos trīs gadu griezumā atvēlēt 15 miljonus eiro Ukrainas atjaunošanai, turpinot Černihivas pilsētas un apgabala rekonstrukciju.

Plānots, ka no šī finansējuma seši miljoni eiro tiks piešķirti EM, lai tā organizētu atbalstu, iesaistot Latvijas uzņēmējus. Par plānoto atbalsta izlietojumu, ņemot vērā Čerņihivas puses vajadzības, un atbilstošajām procedūrām vēl tiks lemts.

Vienlaikus EM informēja, ka no 7. līdz 10.maijam plānota Valaiņa dalība SVK sēdē Kijivā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē