Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vējonis: Augstu vērtējam ASV Kongresa atbalstu Baltijas valstu un Polijas drošības stiprināšanai

"Augstu vērtējam Amerikas Savienoto Valstu Kongresa atbalstu Baltijas valstu un Polijas drošības stiprināšanai, tādējādi veidojot spēcīgu atturēšanas politiku reģionā," pirmdien, 2. jūlijā, Rīgas pilī tiekoties ar ASV Kongresa pārstāvjiem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis uzsvēra, ka Latvija turpinās veltīt vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta aizsardzības vajadzībām, kā arī strādās pie turpmākas reģionālās infrastruktūras uzlabošanas, lai atbalstītu papildu ASV un NATO rotācijas spēku izvietošanu un mācības reģionā.

"Īpaši augstu vērtējam Latvijas apņemšanos nodrošināt aizsardzības finansējumu vismaz 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta," sacīja senators Džefs Fleiks. Viņš arī pauda spēcīgu atbalstu ASV stratēģiskajām attiecībām ar Eiropas sabiedrotajiem.

ASV kongresa pārstāvji atkārtoti apliecināja nemainīgo ASV atbalstu Ziemeļatlantijas organizācijai un NATO 5. pantam.

Plašajā ASV Kongresa delegācijā ir gan republikāņu, gan demokrātu partijas pārstāvji, tajā skaitā Arizonas pavalsti pārstāvošais senators Džefs Fleiks, Tenesī senators un Senāta Ārlietu komisijas vadītājs Bobs Korkers, Ņūmeksikas senators Toms Jūdals, Delavēras senators Kristofers Kūns, kā arī ASV Kongresa pārstāvju palātas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Eds Roiss.

Top komentāri

solon
s
Jā jā, ļoti ļoti augstu vērtējam! Cik mums par to ir "brīvprātīgi" jāuzņemas uzņemt USraēlas piekoptās politikas upurus un / vai ekonomiskos migrantus?
80. līmeņa trollis
8
Ātrās palīdzības ekipāža ir ceļā pie solona, kurš nezina pat to, ka ASV un Izraēla ir divas dažādas valstis.
latvietis ar mietu !
l
LAIKAM JAU ZOGAT JŪS VISI ! KĀ CITĀDI VAR SAPRAST TO KA LĪDZ ŠIM BRĪDIM VĒL NAV IZSLUDINĀTS IEPIRKUMS TIEM INVALĪDU SKŪTERIEM ? NAUDIŅU JAU NODZĒRĀT ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē