Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vējonis: Dziesmu svētki palīdz latviešiem pasaulē saglabāt latviskās tradīcijas un valodu

"Dziesmu un deju svētki palīdz latviešiem pasaulē saglabāt latviskās tradīcijas un valodu. Tie sniedz iespēju sastapties latviešiem visā pasaulē un no visas pasaules. Sastapties, lai piedzīvotu īpašu kopību – vienu dejas soli, vienu elpu dziedot kopīgu dziesmu," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atklājot konferenci Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai. Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un attīstība.

Valsts prezidents atzīmēja, ka Okupācijas laikā ideju par Latvijas neatkarību uzturēja diplomāti ārzemēs, kas nodrošināja mūsu valsts juridisko nepārtrauktību. Savukārt, garīgo nepārtrauktību un kopības sajūtu šajā laikā mums uzturēja Dziesmu un deju svētki. Kopīga dziedāšana palīdzēja saglabāt latviskumu gan bēgļu nometnēs un trimdā rietumu valstīs, gan okupētajā Latvijā un izsūtījumā Sibīrijā.

"Dziesmu un deju svētki spilgti pierāda ikvienam - kultūra ir mūsu nācijas pamats, bet dziesma un deja ir tās centrā. Mums ir būtiski saglabāt Dziesmu un deju svētkus ar to tradīcijām un simbolisko vērtību. Vienlaikus paturot tos atvērtus pārmaiņām," uzsvēra Valsts prezidents.

Top komentāri

mākslinieks
m
Pirmsvēlēšanu tukšais Vējonis. Labāk būtu sakārtojis savu privāto dzīvi, starp mums runājot.
tiesa, tiesa, Raimond
t
Bet ņemot vērā brutālo okupāciju un tās mantojumu, ar svētkiem vien nepietiek. Visai izglītības sistēmai jābūt latviskai. Un bez tālākas kavēšanās!
reptilis
r
Jā ...ā,rakstu ar runu ātri nostūma malā (netici vēl sazvērestībām)-Viņš akcentēja, ka svētki kļūst ne tikai par ģimeņu, bet arī plašāku kopienu identitātes sastāvdaļu, ļaujot sajust kopības svētkus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē