Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vējonis: Eiropa ir sākusi saprast, ka aizsardzībā nevar paļauties tikai uz ASV

Eiropa ir sākusi saprast, ka aizsardzībā nevar paļauties tikai uz ASV, tādēļ tai pašai jādara viss, lai garantētu savu drošību, atklājot publisko diskusiju par NATO izaicinājumiem šogad, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Diskusijā NATO 2018: Ierobežojumi un iespējas, reaģējot uz esošajiem un jaunajiem izaicinājumiem prezidents norādīja, ka NATO patlaban saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, piemēram, nestabilitāti alianses dienvidos, Sīrijā un Ziemeļāfrikā, kā arī austrumos, kur Krievija "izrāda savus militāros muskuļus". Tikmēr Tālajos Austrumos pieaug Ķīnas ekonomiskā un militārā ietekme, kas arvien vairāk jūtama arī starptautiski.

"Ceru uz mierīgu risinājumu Ziemeļkorejas kodolieroču jautājumā, bet domāju, ka risinājums vēl nebūs tik ātrs. Tāpat aliansei jāsaskaras arī ar terorisma draudiem, kas saistīti arī ar migrāciju. Ar izaicinājumiem saskaras arī demokrātiskā sistēma, runājot gan par iejaukšanos vēlēšanās, gan sabiedrības uzticības trūkumu politiskajai klasei," teica Vējonis.

Viņš arī skaidroja, ka apdraudēta ir Rietumu vienotība un nepieciešams stiprināt gan "hard security" jeb cieto drošību, gan "soft security" jeb mīksto drošību, kam Eiropa pievērš arvien vairāk uzmanības. "Soft security" ietver cīņu ar hibrīdajiem draudiem, un patlaban tiem jau tiek izrādīts pretestība, kas jāturpina, sacīja Vējonis. "Ir spēki, kas cenšas mūs sašķelt, tādēļ svarīgi palikt uzticamiem kopīgām vērtībām. Ir laiks mosties, būt vēl proaktīvākiem un palikt vienotiem," uzsvēra Valsts prezidents.

Top komentāri

Nuuu Jaaa
N
un kapec EU nevar aizsargt sevim no afrikaniem?
trusis nejaukais
t
shitas kadrs kaa drigjenes sarijies, kaa ver lapu valjaa taa Veejons ar kaarteejo uudensgabalu jau priekshaa. Veejon, ir jaabuut ar pirkstu taisiitam lai nezinaatu ka ASV un EU ir sabojaajushaas attieciibas. kaada jeega par to atkal un atkal tukshi runaat? labaak izdari kautko valstij buutisku, vismaz noper to Rasnachu!
O......
O
Alkaš atkal ticis pie vārda.Nelejat lūdzu tik daudz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē