Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis: Eiropai pašai jāuzņemas lielāka atbildība par savu drošību

"Pasaule arvien vairāk saskaras ar jauniem izaicinājumiem un apdraudējumiem, zūd savstarpēja uzticēšanās un tas neveicina drošības situāciju pasaulē. Šos apdraudējumus varēsim pārvarēt, tikai esot vienoti un strādājot kopā Eiropas Savienībā un NATO," starptautiskajā Minhenes drošības konferencē sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norāda, ka šodien arvien vairāk tiek apšaubītas rietumu demokrātijas vērtības un tas tiek darīts gan no ārpuses, gan iekšpuses. Pēc II pasaules kara iedibinātā kārtība brūk un mums ir jābūt gataviem reaģēt uz to. Tāpēc būtiski ir stiprināt Eiropas Savienības vienotību un pašiem aktīvi rīkoties, lai uzņemtos atbildību par savu drošību, kā arī stiprinātu Eiropas Savienības lomu drošības jomā pasaulē.

"NATO ir mūsu un Eiropas drošības pamats. Ja mēs, eiropieši, nedarīsim vairāk, šis pamats var izjukt," uzsver Vējonis.

Latvija apzinās mūsdienu apdraudējumus un aktīvi rīkojas, lai tos ierobežotu. Valsts prezidents atzīmē, ka būtisks solis bija lēmums novirzīt 2% no IKP aizsardzības jomai. Tomēr mēs nedrīkstam apstāties, mums arvien jāturpina strādāt, lai ne tikai stiprinātu militāro drošību, bet arī stiprinātu mūsu noturību pret jauniem apdraudējumiem, piemēram, hibrīddrošības jomā.

Minhenes drošības konference ik gadu sniedz iespējas drošības politikas veidotājiem neformālā dialogā meklēt veidus, kā pārvarēt šodienas drošības izaicinājumus.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Viss viens tukš blā, blā, blā...:(
Jons Ponts
J
Ej dirst
reptilis
r
Vienīgā valsts,kura var garantēt Latvijas ierobežoto neatkarību ir ASV ! Ja ASV pie varas nāks demokrātu partijas sociālistu spārns,tad būs ziepes. Jo Vācijas politiķi un bizness būtu ar mieru notirgot Baltiju par Krievijas lētajiem resursiem....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē