Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis: Latvijas valsti ir jāturpina būvēt katru dienu

Latvijas valsti ir jāturpina būvēt katru dienu – kā ēku, ko ar saviem lēmumiem un izvēlēm ceļ katrs no mums, apsveikumā Satversmes sapulces sasaukšanas gadadienā norādījis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzsverot, ka šīs celtnes pamats ir Satversme.

"Pirms simts gadiem mums nācās izcīnīt savu brīvību ar ieročiem rokās. Tas bija trauksmains laiks, Latvijas varoņu laikmets. Bet tā bija iespēja uzsākt veidot mūsu valsti," apsveikumā rakstījis prezidents.

Viņš atgādināja, ka šajā dienā 1920. gadā uz savu pirmo sēdi sanāca pasaules vēsturē pirmais visas Latvijas tautas vēlētais parlaments, kura deputāti pieņēma valsts pamatlikumu, nostiprināja Latvijas valsts iekārtu, un panāca drīzu mūsu valsts starptautisko atzīšanu.

"Šogad, kad svinam mūsu valsts neatkarības 100. gadadienu, notiks jau trīspadsmitās Saeimas vēlēšanas. Tas ir īstais laiks atskatīties un novērtēt, cik liela nozīme ir brīvām vēlēšanām, un kādu atbildību tas mums uzliek. Satversmes sapulces vēlēšanās ar aizpildītiem biļeteniem un pilsonisko līdzdalību tika noteikta valsts nākotne. Jo tikai tāds lēmums ir neapšaubāms visas pasaules priekšā – kā to pierādīja Latvijas Satversmes sapulce toreiz, un Augstākā Padome ar savu vēsturisko balsojumu 1990. gada 4. maijā," apsveikumā uzsvēris Vējonis.

Valsts prezidents arī norāda, ka Satversme sapulces vēlēšanās piedalījās gandrīz 85% no valsts pilsoņiem. "Tikai retais palika malā, un tas ir vēl viens iemesls atcerēties šo dienu. Atcerēties, lai uzņemtos atbildību par savu un mūsu valsts nākotni. Tādu iespēju dod tikai brīvas, demokrātiskas vēlēšanas. Atcerēsimies par pirmajām no tām, gatavojoties nākamajām!" noslēgumā uzsvēris Vējonis.

Kā ziņots, otrdien tiek svinēta Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas gadadiena. 

Top komentāri

Rems
R
Tautas Vadonis K.Ulmanis ar to pašu teica: Katrs savā darbā un visi valsts darbā.... Par tiem saviem darbiem-tur laikam viss kārtībā, tikai nav kārtības tajos valsts darbos.
Rems
R
Redziet, Prezidenta k-gs: Maz kas Jums nepiekritīs, tikai tā būvniecībā jāsāk vispirms no pareizā gala: No varas gala, un tikai tad var prasīt to darīt tautas galam.
ĻOTI GOD.PREZIDENTA K-GS
Ļ
Viss taisnība-vairums Jums pievienojas, tikai tas vairums var darīt maz ko, jo no tā maz kas atkarājās. Daudz kas atkarājās no Latvijas oligarhiem ka slesera, skeles, lemberga, savicka u.c. tikai tiem valsts nez kāpēc neinteresē-tiem interesē sava kabata. Cien. Prezidenta k-gs: Kā savienot ļoti iespaidīgu cilvēku intereses ar tautas vairuma interesēm? Kā? Lūk, tas būtu mans jautājums. Kā var celt valsti cilvēki kurus valsts neinteresē???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē