Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vējonis: Lēmumi izglītības sistēmas pilnveidošanai jāpieņem straujāk un izlēmīgāk

"Latvija ir mūsdienīga un stipra valsts, kas turpina savu izaugsmes ceļu. Pēdējo 25 gadu laikā Latvija ir spējusi kļūt par vidēji turīgu valsti. Lai kļūtu par pārtikušu valsti un neapstātos savā attīstībā, izšķiroša loma ir un būs tieši izglītībai. Tāpēc aicinu straujāk un izšķirošāk pieņemt lēmumus un sākt pārmaiņas izglītības sistēmas pilnveidošanai," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien Latvijas Bankas ikgadējā tautsaimniecības konferencē Izglītība: no viduvējības uz izcilību.

Vējonis atzīmēja, ka izglītība ir pamatu pamats ikviena cilvēka vērtībām un uzskatiem. Tā paver iespējas un jaunus apvāršņus, ļauj radīt pārmaiņas un veidot nākotni. Tāpēc iespējām iegūt kvalitatīvu izglītību ir jābūt ikvienam, neatkarīgi no dzīvesvietas, ienākumu līmeņa vai sociālā stāvokļa.

"Kvalitatīva izglītība ir vienīgais nākotnes ceļš uz stipru valsti un stipru, saliedētu sabiedrību. Izglītības saturs ir jāpielāgo rītdienas izaicinājumiem. Vienlaikus mūsdienu mainīgā pasaule pieprasa ikvienam no mums nepārtraukti pilnveidoties, iegūt jaunas zināšanas un apgūt jaunas prasmes visa mūža garumā," uzsvēra Vējonis.

Top komentāri

ļuļa
ļ
jā vājoņa uzruna ANO pierāda, ka strauji jāuzlabo izglītības standarti. vajadzētu arī uzlabot standartus, pēc kuriem izvēlas valsts galveno amatpersonu, lai neiznāk starptautiska blamēšanās kā ANO, kur vējonis lieliski nodemonstrēja ne tikai latvijas sliktās izglītības sekas un sevis paša hronisko debīlismu un garīgo atpalicību.
Ieva K
I
Pilnīgi bez pašcieņas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē