Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis: Vēlēšanas ir iespēja veidot jaunu politisko vidi Latvijā

"Vēlēšanas ir mūsu iespēja veidot jaunu politisko vidi Latvijā – kur priekšplānā vienmēr tiek izvirzītas sabiedrības kopējās intereses un kur politiķi uzņemas atbildību par saviem vārdiem un rīcību. Vidi, kur katrs iedzīvotājs apzinās savu lomu mūsu valsts veidošanā un stiprināšanā un atbildīgi izmanto sniegto iespēju izvēlēties savus priekšstāvjus Saeimā," ceturtdien uzrunājot Saeimas deputātus pavasara sesijas noslēgumā, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Izvērtējot 12.Saeimas deputātu darbu, Valsts prezidents atzina, ka ir daudz paveikts, bet diemžēl ir arī darbi, kas pamatoti saņēmuši kritiku.

"Esam pieredzējuši atbildīgu rīcību un spēju pieņemt nepieciešamos lēmumus nodokļu un veselības aprūpes sistēmu pilnveidošanai, maksātnespējas procesa caurskatāmības uzlabošanai un banku sektora sakārtošanai. Bet esam arī pieredzējuši partiju kvotas un budžeta nakti. Parlaments mainās, bet nedrīkst apstāties pie sasniegtā, jo darāmā aizvien ir daudz," norādīja Vējonis.

Runājot par turpmākajiem veicamajiem darbiem, Valsts prezidents uzsvēra, ka ar tādu pašu apņēmību un atbildību, kā ir pieņemti lēmumi par valsts aizsardzību un drošību, ir jāgādā, lai Latvijas iedzīvotāji mūsu valstī justos droši par savu bērnu nākotni. Lai ikvienam mūsu valsts bērnam neatkarīgi no tā, kas ir viņa vecāki un kur viņš dzīvo, būtu pieejama kvalitatīva izglītība, jo mūsu valsts attīstība un iedzīvotāju labklājība nākamajās desmitgadēs būs atkarīga no izglītības kvalitātes.

Valsts prezidents norādīja, ka ir kritiski jāpārskata visi izglītības līmeņi un jau šodien jārod atbildes uz daudziem būtiskiem jautājumiem gan pamatizglītības, vidējās un arodizglītības, kā arī augstākās izglītības jomās.

Tāpat Vējonis aicināja izvērtēt vai un kā nodokļu reformas ieviešana ir sekmējusi sociālās nevienlīdzības mazināšanu un vai, ieviešot jauno veselības aprūpes finansēšanas modeli, palielinās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība un pakalpojumu apmaksas prasības visām sabiedrības grupām ir samērīgas un taisnīgas.

Noslēgumā Valsts prezidents pateicās katram 12. Saeimas deputātam, kas šajā laikā ir atbildīgi un pēc labākās sirdsapziņas strādājis valsts un sabiedrības interešu labā.

Savukārt, tos deputātus, kuri apsver savas iespējas kandidēt nākamajās parlamenta vēlēšanās, Valsts prezidents aicināja ikvienu savu lēmumu balstīt atbildē uz jautājumu "ko es varētu paveikt savas valsts labā", nevis – "ko es no tā iegūšu". "Tad arī šajās vēlēšanās mēs sacentīsimies ar idejām un labākiem piedāvājumiem mūsu valsts attīstībai un iedzīvotāju labklājības celšanai," uzsvēra Vējonis.

Top komentāri

Tā iespēja ir palaista garām
T
Valsts prezidenta vēlēšanas, kurās kandidēja arī Egīls Levits, bija iespēja veidot jaunu politisko vidi Latvijā. Lai no tā izvairītos, ZZS iemenedžēja Vējoni.
jukums
j
To, ko saka Prezidents-tas vairumam ir zināms. Viņam bija jāsaka, ko viņs darīs, lai stāvokli vērstu par labu...Bet par to viņs diemžēl klusē.
Juris
J
Latvijā tik tiešam ir vajadzīga jauna politiskā vide, tik bez Kučinskiem un Vejoņiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē