Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viņķele: Arī jauno inficēšanās gadījumu ar Covid-19 izcelsme ir izsekojama

Arī jauno inficēšanās gadījumu izcelsme ir izsekojama, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistus informēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

LETA vēstīja, ka saslimšana ar Covid-19 pēdējās diennakts laikā Latvijā apstiprināta vēl 41 cilvēkam. Līdz šim infektologi ir paguvuši apstrādāt 38 no tiem un visiem šiem gadījumiem ir konstatēta skaidra inficēšanās izcelsme, norādīja veselības ministre.

Tāpēc Viņķele akcentēja, ka ir ļoti svarīgi sadarboties un sniegt informāciju infektologiem, lai precīzi noteiktu, kam jānosaka karantīna.

Politiķe akcentēja, ka iedzīvotājiem ir jāievēro pašizolēšanās un, ja nav iespējams izvairīties no atrašanās ārpus mājas, tad ir jāveic regulāra roku dezinfekcija un jāievēro sociālā distancēšanās.

Kā ziņots, valdību veidojošās partijas vienojušās nodrošināt piemaksas mediķiem, kuri strādā, lai ierobežotu un novērstu Covid-19 pandēmijas sekas, pirmdien pēc koalīciju partiju tikšanās sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka panākta vienošanās terminētas piemaksas vismaz 20% apmērā piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologiem, laboratorijās strādājošajiem, slimnīcu uzņemšanas nodaļu personālam un Latvijas Infektoloģijas centrā strādājošajiem.

Viņķele sacīja, ka detalizētāka informācija tiks sagatavota uz rītdienas valdības sēdi.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā ar nosacīti nelielu balsu pārsvaru noraidīja Saeimas deputāta Ivara Zariņa (S) rosinājumu par vismaz 20% palielināt mediķu algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē