Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viņķele: Iebraucot Latvijā, būs nepieciešams uzrādīt negatīvu Covid-19 testu

Nākamgad iebraucot Latvijā, būs nepieciešams uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) prognozēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe sacīja, ka šāds lēmums "ar augstu varbūtību" tiks pieņemts trešdien valdībā, bet tam ir nepieciešams pārejas periods, jo citās valstīs šie testi nav pieejami lielā daudzumā.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) savukārt pēc valdības sēdes sacīja, ka jautājumam par pasažieru pārvadājumiem no un uz Apvienoto Karalisti vajadzētu būt atrunātam rītdien. "Mēs šo ierobežojumu ieviesām kopā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem. Mūsu ārlietu dienests un ārlietu ministrs ir saziņā ar kaimiņiem, meklējot, kādā veidā varētu kopā rīkoties, jo aizliegums ir nozīmīgs, ja visas trīs valstis rīkojas kopā. Citādi, piemēram, ja Latvijā vēl būtu šāds ierobežojums, bet Lietuvā nebūtu, tad no Lielbritānijas varētu aizlidot uz Lietuvu, pēc tam ierasties Latvijā un faktiski nav ne kontroles, ne efekta. Nozīmīgi ir tas, lai visas trīs valstis rīkojas koordinēti."

Ministre uzsvēra, ka visiem pasažieriem, kuri šajās dienās pārbrauc uz Latviju no Lielbritānijas, Covid-19 tests tiks nodrošināts lidostā, "jo iespējams, ka izlidojot no Lielbritānijas tiem nebija iespējas šādu testu veikt".

LTV vēstīja, ka rīt varētu tikt lemts arī par ziemas brīvlaika pagarināšanu jaunāko klašu skolniekiem vēl par nedēļu, līdz ar to tas kopumā ilgtu četras nedēļas - līdz 17.janvārim.

Viņķele informēja, ka nākamā gada sākumā valdība vērtēs līdz šim noteiktos ierobežojumus tirdzniecības vietās, jo pašlaik šie ierobežojumi ir noteikti līdz 11.janvārim, bet, ņemot vērā ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 7.februārim, tiks lemts par to, vai ierobežojumi tirdzniecības vietās tiks modificēti.

LETA jau rakstīja, ka valdība otrdien konceptuāli ir vienojusies, ka Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā varētu ierobežot iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un noteikt komandantstundu. Gala lēmums tiks pieņemts trešdien.

Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi".

Visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā no 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī no plkst.22 līdz 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē