Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele: Ievērojamais jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits liecina, ka testēšanas sistēma strādā

Pagājušajā diennaktī atklātie 34 jaunie Covid-19 gadījumi ir apliecinājums tam, ka Latvijā izveidotā testēšanas sistēma strādā un epidemiologi veic savu darbu, sociālajos tīklos izteikusies veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Mums, sabiedrībai, kopumā jāpaveic savs [darbs] - pašizolācija, uz kuriem tas attiecas, distancēšanās, kur iespējams, roku higiēna, dezinfekcija, kā arī maskas," raksta Viņķele.

Politiķe atzīmēja, ka salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Latvija ir ieguvusi trīs nedēļas ilgāku laiku gandrīz bez ierobežojumiem. "Cik ilgi tā varēsim turpināt, lielā mērā atkarīgs no sabiedrības līdzestības un apzināšanās, ka Covid-19 nav joks un izdomājums," uzsvērusi ministre.

Pēc viņas sacītā, Covid-19 izplatību ar administratīvām metodēm apturēt nevarot. "Jā, ir sodi par ierobežojumu neievērošanu, bet tā nevar būt ilgtspējīga un pamata metode," uzskata politiķe, piebilstot, ka izpratne un atbildība, tāpat kā pierādījumos balstīti samērīgi ierobežojumi un visu sadarbība, ir sekmju pamatā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, veicot 2690 Covid-19 testus, Latvijā reģistrēti 34 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Šis ir lielākais vienā dienā reģistrētais pacientu skaits kopš 3.aprīļa, kad Latvijā tika konstatēti 35 inficētie.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 24 saslimušie ir kontaktpersonas, no kuriem 19 ir kāda pārtikas jomas uzņēmuma darbinieki. Astoņi saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm, tostarp Krievijas, Turcijas un ASV. Vēl divām personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 299 085 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1560 personas un 1248 izveseļojušās, bet 36 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas desmit pacienti, no kuriem visi ir ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 216 pacienti, starp kuriem ir gan veselie, gan mirušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē